Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 01. 2021. 07:00 0

Postupak protiv direktora Agencije za zaštitu životne sredine

Sud je pokrenuo postupak protiv direktora Agencije za zaštitu životne sredine posle prijave Državne revizorske institucije. Dve i po godine je slučaj držan u fioci, pa je naprasno otvoren u decembru 2020. Teške optužbe, nenamensko trošenje. Zahtevamo smenu direktora i vraćanje na posao smenjenog načelnika - naveo je Pokret Tvrđava na svom Tviteru.

Kako su dalje pojasnili, DRI je utvrdila niz kršenja zakona oko javnih nabavki Agencije, zapošljavanju po ugovoru, netačnim predstavljanjem podataka.

- Objavljena slika je iz direktorovog dopisa Sudu 10.12.2020, gde se brani da nije kriv i gde se vadi na zastarelost. Objavićemo sve - naveo je ovaj Pokret i postavio dokumenta u kojima se, kako su naveli, mogu videti kakva je kršenja zakona i propuste u radu DRI ustanovio u decembru 2017. godine.

- U maju 2018. DRI podnosi prijavu sudu. Sud je ćutao dve ipo godine, držao u fioci. Direktor je dobio poziv tek 1.12.2020. godine, kada smo objavili nameštene nabavke - naveli su.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati