Fudbal

Milan Zarić

05. 07. 2024. 20:39 2

Španija IZBACILA Nemačku: Merino je HEROJ!

Fudbaleri Španije plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva pošto su posle produžetaka savladali Nemačku sa 2:1. Junak "furije" je Mikel Merino, koji je rivala izbacio golom u 119. minutu.

Kakvu smo samo utakmicu gledali u Štutgartu - ma, spektakl! U prvom poluvremenu su se šanse ređale, ali nije bilo golova, da bismo u nastavku videli sve ono zbog čega je fudbal tako uzbudljiva igra.

Sve smo videli u prvom delu - i šanse i nervozu, ali i povredu Pedrija - dok su samo golovi falili. Ali, i oni su došli u drugom poluvremenu.

Prvi su tako do mreže rivala došli Španci, koji su sa 1:0 poveli u 51. minutu. Odigrala je "furija" tada odličnu akciju, dobio je loptu Lamin Jamal na levoj strani, poslao ju je u sredinu do Danija Olma koji ju je poslao tamo gde Nojer nije mogao da je dohvati.

Sve su Nemci činili ne bi li došli do izjednačenja, uveo je selektor Julijan Nagelsman sve najubojitije snage, što mu se isplatilo u 89. minutu, kada je Nemačka poravnala na 1:1. Mitelštet je centrirao, najbolje je skočio Kimih i spustio je loptu do Florijana Virca koji je "pancerima" doneo produžetke.

I kako je vreme prolazilo, a rezultat se nije menjao, sve je ukazivalo na to da ćemo gledati penale. Ali, nije sa tim bio saglasan Mikel Merino, koji je u 119. minutu pogodio za 2:1. Centitrao je sa leve strane Dani Olmo, rezervista je ostao sam u kaznenom prostoru i savladao je Nojera za plasman u polufinale.

A tamo će u utorak igrati protiv pobednika meča Portugal - Francuska.

Drugi produžetak: Španija - Nemačka 2:1 (1:1, 0:0)

KRAJ MEČA! Španija je u polufinalu Evropskog prvenstva!

120+5. minut - Španija je ostala sa igračem manje, jer je drugi žuti karton dobio Dani Karvahal, koji je u prodoru oborio Musijalu.

120+2. minut - Mogla je Španija sada sve da reši, jer je ispred Nojera izašao Feran Tores, ali je loše "bocnuo" loptu i poslao je pored gola.

120. minut - Još tri minuta će se igrati!

119. minut - GOOOOL! 2:1 ZA ŠPANIJU! Kako je sada utišan stadion u Štutgartu! Olmo je imao prostor da centrira, našao je rezervistu Merina u kaznenom prostoru, koji je glavom savladao Nojera.

117. minut - Mogla je sada Nemačka do kompletnog preokreta, jer je Filkrug zahvatio loptu posle centaršuta Kimiha, ali se Unaj Simon izvio koliko je dug i sprečio je gol "pancera".

109. minut - Bila je ovo obećavajuća situacija za Nemačku. Dugo je vukao loptu Virc u kontri, odložio ju je do Filkruga, čiji je udarac otišao daleko van okvira gola.

106. minut - Počeo je i drugi produžetak i već na samom početku sporna situacija. Lopta je posle udarca sa distance pogodila u ruku Marka Kukurelju, Nemci su tražili penal, ali je ponovo Tejlor ostao nem.

Prvi produžetak: Španija - Nemačka 1:1 (1:1, 0:0)

KRAJ PRVOG PRODUŽETKA! Rezultat se nije menjao...

105. minut - Au, koliko je samo sada bilo opasno. Miler je prošao po levoj strani, poslao loptu u sredinu do Virca, koji je neometan poslao loptu pored gola.

104. minut - Sada šansa i za Špance. Namestio se lepo Mikel Ojarzabal i levom nogom šutirao, no lopta je zamalo otišla pored gola.

101. minut - Opasno pred golom Španije. Došao je do lopte Musijala, probao je oštrim centaršutem sa leve strane, ali je Unaj Simon odlično intervenisao.

94. minut - Žuti karton u produžetku - dobio ga je strelac izjednačujućeg gola Florijan Virc.

91. minut - Počeo je prvi produžetak. Da li će nam doneti promenu rezultata?

Drugo poluvreme: Španija - Nemačka 1:1 (0:0)

KRAJ DRUGOG POLUVREMENA! Pobednika nije bilo, pa idemo u produžetke.

90+4. minut - Velika šansa za Nemce. U završnici je bio Miler, ali je šutirao pored gola.

90. minut - Četiri minuta igre još u drugom poluvremenu.

89. minut - GOOOOL! NEMAČKA JE IZJEDNAČILA - 1:1! Dugo je trajala ova akcija, usledio je centaršut Mitelšteta posle kog je Kimih odlično skočio i spustio je loptu na nogu Vircu, a vezista Leverkuzena je uhvatio volej i od stative matirao Simona.

84. minut - Pokušaj i "furije". Tako je otvorenu situaciju imao Fabijan Ruiz, koji je pokušao sa 17, 18 metara, ali je to uradio prilično neprecizno, pa je lopta otišla van okvira gola.

82. minut - Novu šansu je imao Haverc i ponovo je promašio. Jer, Unaj Simon je pogrešio, prilikom ispucavanja je loptu dao pravo u noge napadaču "pancera", on je pokušao da lobuje španskog golmana, no lopta je otišla preko gola.

80. minut - Izveo je De la Fuente još dva nosioca igre - van su Morata i Vilijams, dok su ušli Merino i Ojarzabal. A menjao je i Nagelsman, poslednji put u drugom poluvremenu, pa je van igre štoper Džonatan Ta, a ušao je ofanzivac Tomas Miler.

77. minut - Kakva je ovo bila šansa za Nemačku! Virc je dobio loptu na desnoj strani, iz prve je poslao loptu u kazneni prostor kao Filkrugu, koji je tukao iz prve, ali nije imao sreće, pa je pogodio stativu.

69. minut - Bili su sada baš opasni Nemci. Jer, rezervista Filkrug je odložio loptu do Krosa, koji je pokušao sa distance, ali je njegov udarac odbranio Simon. U nastavku akcije su "panceri" signalizirali i igranje rukom u kaznenom prostoru, no sudija Tejlor nije reagovao.

63. minut - Završen je meč za Jamala, umesto njega će do kraja utakmice igrati Feran Tores.

57. minut - Još dve promene izvršio je Nagelsman - pa je umesto Rauma i Gundogana u igru poslao Mitelšteta i Filkruga. Dakle, sve baca selektor Nemačke na napad.

55. minut - Nemačka se posle primljenog gola još više otvorila, u nekoliko navrata je došla pred gol Španije, ali je to i otvorilo više prostora za Jamala i Vilijamsa, koji su kombinovali i u samoj završnici su zaustavljeni.

53. minut - GOOOOL! VODI ŠPANIJA - 1:0! Lepu akciju je "furija" odigrala, Jamal je sa leve strane poslao loptu u centar, pravo na nogu Daniju Olmu koji ju je poslao tamo gde Nojer nije mogao da je dohvati.

47. minut - Veliku šansu je imala Španija. Jamal je dodao loptu do Morate, kapiten "furije" se okrenuo i u padu šutirao, međutim lopta je otišla preko gola.

46. minut - Nastavljen je meč! Selektori su pauzu iskoristili da promene igrače, pa je tako u redovima Španije umesto Le Normana u igri Načo, dok je Nagelsman iz igre izvukao Džana i Sanea, umesto kojih će igrati Andrih i Virc.

Prvo poluvreme: Španija - Nemačka 0:0

KRAJ POLUVREMENA! Videli smo šanse na obe strane, pretili su Jamal i Vilijams, odnosno Haverc, međutim mreže su ostale netaknute. Takođe, videli smo i jednu prinudnu promenu, pa je Pedri završio meč već u osmom minutu usled oštrog starta Tonija Krosa.

45. minut - Još dva minuta će se igrati u prvom poluvremenu.

39. minut - Au, kako je samo bilo opasno pred golom Nemačke! Snažno je šutirao Olmo, što je nekako uspeo da odbije Nojer, a posle odbitka se nije dobro snašao Vilijams, pa je odbrana "pancera" i sada uspela da odoli.

36. minut - A onda i šansa za Vilijamsa, ofanzivac Bilbaa je tukao iskosa sa leve strane, ali je to odbranio Nojer. Međutim, nakon te odbrane je reagovao i pomoćni sudija, koji je singnalizirao ofsajd.

35. minut - Imao je Haverc još jednu veliku šansu. Dobio je dubinsku loptu, lepo ju je primirio, a onda i tukao sa ivice kaznenog prostora. Međutim, loptu je uhvatuo Simon.

30. minut - Puni se beležnica Entonija Tejlora, pa su žute kartone dobili Le Norman, odnosno Raum.

23. minut - Šansa i za "furiju"... Laport je okušao sreću sa distance, tukao je sa 17, 18 metara, ali je Nojer iz drugog pokušaja uspeo da neutrališe opasnost.

21. minut - Nemci su sada bili najbliži golu. Kimih je centrirao sa desne strane, u kaznenom prostoru je najbolje skočio Haverc, čiji je udarac odbranio Simon.

17. minut - Još jedan pokušaj Španaca. Sa distance je pokušao Fabijan Ruiz, ali je poslao loptu preko gola.

14. minut - I posle tog faula velika šansa za Špance. Šutirao je Jamal iz slobodnog udarca i zamalo bio neprecizan.

13. minut - Evo i prvog žutog kartona na utakmici. Dobio ga je Ridiger zbog faula sa leđa.

8. minut - Španci ovo nisu želeli da vide - jer Pedri posle onog starta Krosa neće moći da nastavi meč, pa je De la Fuente odmah morao da izvrši izmenu i uvede Olma.

5. minut - Kros je baš oštar na startu, pa je sada nagazio i Lamina Jamala, koji je nekoliko trenutaka ostao na travi.

4. minut - Prekid na samom početku meča. Jer, povukao je Pedri loptu, oštro je startovao Toni Kros, posle čijeg starta je vezista Barselone ostao na travi.

1. minut - Počeo je prvi četvrtfinalni meč na Euru. I odmah šansa za Špance - lepu je akciju "furija" odigrala, lopta je došla do Pedrija, čiji je udarac ipak ukrotio Nojer.

ŠPANIJA - NEMAČKA 2:1 (1:1, 0:0)

Stadion: "MHP Arena" u Štutgartu. Gledalaca: 54.000. Strelci: Olmo u 53. i Merino u 119. minutu za Španiju, a Virc u 89. za Nemačku. Sudija: Entoni Tejlor (Engleska). Žuti kartoni: Le Norman, Tores, Simon, Karvahal, Rodri, Morata, Ruiz (Španija), Ridiger, Raum, Andrih, Kros, Mitelštet, Šloterbek, Virc (Nemačka). Crveni karton: Karvahal (Španija) u 120+5. minutu.

ŠPANIJA: Simon - Karvahal, Le Norman (od 46. Načo), Laport, Kukurelja - Rodri, Ruiz (od 102. Hoselu) - Jamal (od 63. Tores), Pedri (od 8. Olmo), Vilijams (od 80. Merino) - Morata (od 80. Ojarzabal).

NEMAČKA: Nojer - Kimih, Ridiger, Ta (od 80. Miler), Raum (od 57. Mitelštet) - Džan (od 46. Andrih), Kros - Musijala, Gundogan (od 57. Filkrug), Sane (od 46. Virc) - Haverc (od 91. Anton).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Triput seci, jednom meri

Anketa

Ko je najviše razočarao na Evropskom prvenstvu?

Rezultati