Region

[ Izvor: Index.hr ]

03. 07. 2024. 10:08 4

Zagrepčani pitani šta znače ove srpske reči, odgovori su HIT (VIDEO)

Novinari su izašli su na ulice Zagreba sa namerom da provere da li mladi Hrvati znaju pojedine reči iz srpskog jezika, a rezultati ankete su veoma zanimljivi.

Ako bismo se vodili njihovim tumačenjima, juče nas je pogodio baš jak mermer i mnogima u Beogradu stradale su leblebije, jer prema mišljenju pojedinih mladih ljudi iz Zagreba mermer znači nevreme, a leblebija - karoserija.

Prva zagonetna reč bila je pirinač, što na hrvatskom znači… riža.

- Žljevka. To sam izmislio, nemam pojma šta znači - rekao je prvi prolaznik.

- Rekao bih prah - brzo je odgovorio drugi prolaznik, ali i on je pogrešio. Neki od pogrešnih odgovora bili su i otirač i pire.

Zatim, tu je bila reč leblebija, koja na hrvatskom znači slanutak."Karoserija“, "slanutak bi mogao biti telo,“ bio je jedan od smešnih pokušaja. "Biblija, knjiga, osoba,“ pokušali su neki. "Nikad neću pogoditi,“ kroz smeh je rekao jedan od prolaznika. Nekima je bilo teško i da izgovore tu reč, pa je leblebija postala leberbija. "Torta, zar ne?!“ bio je jedan oduševljen, ali pogrešan odgovor.

Treća reč za pogađanje bila je brusthalter, što se u Hrvatskoj kaže grudnjak. Neki od pokušaja bili su brusilica i brusni papir. Kada im je ponuđena mala pomoć – da žene to nose, jedan od odgovora je bio: "Mislim, svi danas nose sve, meni to baš i ne pomaže.“Zatim je na red došla reč mermer, koja se prevodi kao mramor. Mermer je tako postao nevreme, "kada je neko ljut“ i sastojak. Pitali su i za reč ćebe. "To je nešto mlado,“ bio je jedan od neuspešnih pokušaja.

Poslednja reč za pogađanje bila je obdanište, što na hrvatskom znači dečji vrtić. Vrtić je tako postao "mesto za seks“ i "mesto za spavanje“.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Roki

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati