Košarka

[ Izvor: Mediji ]

03. 07. 2024. 11:15 1

Presek EL: Niko kao Zvezda, čeka se Partizanova "bomba"

U senci šampionata Evrope u fudbalu najbolji košarkaški klubovi "Starog kontinenta" uveliko formiraju timove za sledeću sezonu, među njima i srpski predstavnici u Evroligi Crvena zvezda i Partizan.

Činjenica je da na tržištu ovog leta nema mnogo vrhunskih slobodnih igrača, što otežava posao klubovima koji moraju da vode računa o svakom uloženom veru. Ono što je bilo slobodno i aktaktivno uglavnom se "razgrabilo" i pre nego što je zvanično spušena zavesa na minulu sezonu.

Najzvučniji transferi svakako su ostvarili Kevin Panter (Partizan – Barselona), Nik Kalates (Fenerbahče – Monako), Nikolo Meli (Olimpija – Fenerbahče), Nikola Kalinić (Barselona – Crvena zvezda), Vanja Marinković (Baskonija – Partizan), Džoš Nibo (Makabi – Olimpija), Lorenzo Braun (Makabi – Panatinaikos), Bonzi Kolson (Makabi – Fenerbahče), Ajzea Kenan (Olimpijakos – Crvena zvezda), Zek Ledej (Partizan – Olimpija), Frenk Ntilikina (Šarlot – Partizan), Vensan Poarje (Real Madrid – Efes)… dok su vrlo traženi slobodni agenti poput Marija Hezonje, Huanća Ernangomeza, Valtera Tavaresa i Majka Džejmsa odlučili da ostanu u dosadašnjim ekipama.

Ono što je za nas nainetresantnije su aktivnosti večitih rivala. Zvezda je od svih Evroligaških klubova bila najagilnija i dosad je angažovala četvoricu novih igrača i sa isto toliko produžila ugovore (Miloš Teodosić, Branko Lazić, Rokas Gedraitis, Jago). Očekuje se da crveno-beli uskoro ozvaniče i dolazak Kodija Milera-Mekintajera, najboljeg asistenta elitnog takmičenja prošle sezone. Dakle, letnji odmor na Kalemegdanu uskoro bi mogao da počne…

Partizan je, sa druge strane, praktično raspustio ekipu i na platnom spisku za sezonu 2024-25 sigurno ima samo Balšu Koprivicu, Marinkovića, Ntilikinu i Ifea Lundberga. Trener Željko Obradović i sportski sektor užurbano rade na formiranju tima, a navodno su završeni transferi Sterlinga Brauna, Isaka Bonge, Marija Nakića, Arijana Lakića, Ajzee Majka i Tajrika Džonsa.

Jasno je da Partizan mora da osnaži i domaće jezgro, pod ugovorom su i dalje Aleksa Avramović i Ognjen Jaramaz, a valja očekivati i neku "bombu“ iz Humske. Svakodnevno se spekuliše o dolasku Čime Monekea, za koga je potrebno platiti pozamašno obeštećenje, ali i o Najdželu Vilijamsu Gosu, pa i Nikoli Milutinovu. Svesni su u klubu da im je potrebno zvučno pojačanje kako bi "napalili“ navijače, a dolazak košarkaša zvučnog "imena i prezimena“ uticao bi i na interesovanje i prodaju sezonskih ulaznica, osnovnog izvora prihoda u Humskoj protekle sezone.

Panatinaikos je ionako moćan tim ojačao transferom Lorenza Brauna, milanska Olimpija ponovo "meša“ karte, Fener je vrlo ozbiljno započeo letnju "pijacu“, Andrea Trinkijeri u Žalgirisu sprema zanimljiv tim, dok Virtus i Bajern zasad nemaju nijednog novajliju.U svakom slučaju, očekuje nas zanimljivo leto.

Spisak pojačanja

Partizan

Ife Lundberg (Virtus)
Frenk Ntilikina (NBA)
Vanja Marinković (Baskonija)

Crvena zvezda

Nikola Kalinić (Barselona)
Uroš Plavšić (Mega)
Ajzea Kenan (Olimpijakos)
Majk Daum (Efes)

Panatinaikos
Lorenzo Braun (Makabi)

Olimpijakos
Luka Vildoza (Panatinaikos)
Tajler Dorsi (Fenerbahče)

Fenerbahče
Erten Gazi (Efes)
Devon Hol (Olimpija)
Bonzi Kolson (Makabi)
Nikolo Meli (Olimpija)

Barselona
Kevn Panter (Partizan)

Monako
Nik Kalates (Fenerbahče)
Vito Braun (Pinar Karšijaka)

Makabi
Džejlen Hord (Hapoel Tel Aviv)

Baskonija
Kamar Boldvin (Trento)
Timoti Luvavu (Asvel)

Anadolu Efes
Rolands Šmits (Žalgirisd)
Vensan Poarje (Real Madrid)

Virtus Bolonja

Olimpija Milano

Nenad Dimitrijević (Uniks)
Armoni Bruks (Razvojna NBA liga)
Zek Ledej (Partizan)
Džoš Nibo (Makabi)

Žalgiris
Alen Smailagić (Partizan)
Silvan Fransisko (Bajern)
Deividis Sirvidis (Leitkabelis)
Met Mičel (Bešiktaš)

Bajern

Asvel
Šakil Herison (Razvojna NBA liga)
Admiral Šofild (Orlando)
Nil Sako (Šole)

Alba
Vil Mekdauel Vajt (Novi Zeland Brejkers)

Pariz
Leo Kavalje (Strazbur)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Roki

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati