Hronika

[ Izvor: Mediji ]

21. 10. 2024. 12:03 3

"Smrade, ubio si mi dva brata": Svedok krenuo ka Blažićima, intervenisala straža

Suđenje Urošu Blažiću, optuženom za masakr u selima Malo Orašje i Dubona, nastavljane je ovog ponedeljka u Specijalnom sudu u Beogradu. Na suđenju je svedočio i Jovan Mitrović, mladić koji je u masakru ostao bez braće.

- To veče oko 22.30 sam legao da spavam. Možda minut posle toga sam čuo oca da izlazi iz sobe na donjem spratu i viče: "Brzo, pobi ih čovek, pobiše se". Sleteo sam sa sprata, majka je izašla i vrištala, rekla je da idemo brzo na Ravni gaj. U međuvremenu je žena probudila brata Nikolu. Sišao sam dole, mislio sam da je tuča. Nije mi bilo logično da Petar zove tatu u vezi sa tučom, već sam mislio da bi zvao nas. Ubacili smo motku i lopatu u auto, s namerom da ih branimo. Ispred nas je bio auto sa sva četiri migavca, to su bili otac i stric Nemanje Ilića - rekao je.

Istakao je da je preprečio put da niko ne može da pobegne. Na ulazu je sreo Dejana, Nikolinog oca.

- Rekao je: "Šta, šta je bilo, pobi ih čovek kao kerove". Čuo sam Petra da zove, ležao je na leđima pored spomenika, nije mogao da ustane. Prišao sam mu, a posle toga sam krenuo redom video sam ih sve. Nisam znao šta me je snašlo. Majka i otac su došli, rekao sam majku da zove Hitnu pomoć, a brat i ja smo odlučili da Petra ubacimo u auto. Kako bih prešao preko rupe ili ležećeg policajca, vikao je da ne može da izdrži, da stanemo i da ga izbacimo napolje. U bolnici me je zagrlio i rekao da ga ne puštam. Pričao sam mu koliko ga volimo i koliko želimo da ostane živ. Video sam da je teško ranjen - dodao je.

On je opisao da je Petar bio najbliže putu, da je pored njega bio Nemanja Stevanović, Lazar i Nemanja Ilić. Rekao je da je brata od strica Marka video tek kad je izlazio i video je da je Marko mrtav i da je upucan u glavu.

- Marko je bio na kolenima i ležao unazad, verovatno se predavao - rekao je.

Oštećeni svedok Jovan Mitrović se potom obratio Blažićima i došlo je do incidenta u sudnici.

- Radiša, pričao o nekim činovima, medaljama, nagradama, da si pošten čovek. Pogrešio si u najvažnijem životnom zadatku, da vaspitaš decu. Ovog majmuna si ti vaspitao u monstruma. A ti, majmune, to ti je ćale sve omogućio, je l' tako? Smrade jedan. Ja sam Jovan Mitrović, zapamti me, ubio si mi dva brata! - rekao je.

On je krenuo ka boksu u kom se nalaze Blažići, ali ga je sudska straža u tome sprečila i izvela iz sudnice.

Advokat Nebojša Perović istakao je da se Blažić nedolično ponašao.

- Dok je oštećeni, kom su ubili dva brata, ovde govorio vidno potresem, Blažić drsko klima glavom u fazonu "važi, važi". Zahvalio bih se straži što ga je umirila da se ne ponaša tako. To je odnos učinioca dela prema ovome - rekao je advokat, a sudija je odgovorila da je sudsko veće videlo Blažićevo ponašanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Volim zvuk motora

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati