Srbija

[ Izvor: Blic ]

21. 10. 2024. 16:37 3

Detalji napada na direktora škole: Roditelj ga gađao flašom i vređao, a onda je tek usledio HAOS

Roditelj koji je danas napao direktora Osnovne škole "Miroslav Antić" u Nišu Miloša Stankovića, gađao ga je punom plastičnom flašom od 1,5 litara vode, ali ga srećom nije pogodio, saznaje "Blic". Po rečima svedoka koji su bili u kancelariji, on je bacio plastičnu flašu u pravcu direktora ali je ona pogodila monitor koji se nalazio ispred Stankovića, oborila ga na sto i odbila se u ćošak kancelarije. Direktor Stanković srećom nije zadobio fizičke povrede ali je preživeo stres zbog čega je imao skok pritiska.

Prema nezvaničnim informacijama, pre nego je bacio flašu ka direktoru, roditelj koji je došao u kancelariju direktora uputio mu je psovke i uvrede smatrajući da mu je zbog kapije koja je postavljena na školskom dvorištu ugroženo pravo da dete doveze u školu. Situacija je kulminirala kada mu je direktor rekao da izađe iz kancelarije i da će moći da razgovaraju tek kada se nauči da priča bez vređanja.

- Bio sam u kancelariji kada je ušao taj gospodin i počeo da negoduje vezano za to što je zatvorena kapija na školskom dvorištu. Direktor ga je pitao: „Ko ste vi u stvari?“. On se predstavio kao roditelj deteta i nastavio da bude agresivniji u razgovoru. Kada mu je direktor rekao kakvo je to ponašanje i da napusti kancelariju, on je izvadio neku flašu vode i bacio je u pravcu direktora. Tu su bila još dva nastavnika pored njega. Flaša je pogodila monitori pala u ćošak kancelarije – ispričao je za „Blic“ školski zubar Goran Marković.,

Roditelj je nakon incidenta krenuo da izlazi iz zgrade škole dok je direktor obavestio policiju koja ga je zaustavila. U niškoj policiji potvrđeno je za medije da je napad na direktora škole prijavljen danas posle podneva i da je obavešteno i tužilaštvo.

- Odgovorno lice škole nam je prijavilo da ga je napao jedan roditelj. Obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu i u toku je postupanje - rečeno je za medije u Policijskoj upravi u Nišu.

Doživeo stres

"Blic" je kontaktirao i direktora Stankovića i nadležne u OŠ "Miroslav Antić" u NIšu gde nam je rečeno da nemaju ovlašćenja da se oglase, dok se o tome ne izjasne nadležne institucije. Stanković je rekao da fizički nije povređen, ali da je doživeo veliki stres.

Direktora je u prostorijama škole nakon incidenta pregledala ekipa Hitne pomoći. Očekuje se da se o ovom slučaju nasilja u školi oglasi i Ministarstvo prosvete.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Volim zvuk motora

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati