Hronika

[ Izvor: Mediji ]

21. 10. 2024. 08:40 2

Advokatica o ocu Uroša Blažića: Nestala je velika količina oružja, identifikovati da li ono potiče iz vojske

Suđenje Urošu Blažiću, koji je prošlog maja ubio devet mladih osoba i ranio još 12 u selima Malo Orašje i Dubona nastavljeno je prošle nedelje u Specijalnom sudu u Beogradu. Članovi porodice Blažić koji je trebalo da svedoče nisu se pojavili u sudu, zbog čega je tužilac tražio da se novčano kazne.

O detaljima samog suđenja na televiziji Kurir pričala je i Tanja Damjanović, advokatica jednog momka koji je ranjen kod Mladenovca.

Damjanović je pričala o motivima i detaljima o kojima se tokom vremena saznalo više.

- Roditelji, ali i sama javnost, pokušavaju da odgonetnu zbog čega se to desilo, a do danas nismo došli do tog odgovora. Naime, on (Uroš Blažić, prim. aut.) i njegov otac izbegavaju da prilikom odbrane odgovore na ta pitanja, oni ustvari izbegavaju da uopšte pričaju o masakru, oni pričaju da su ugledna porodica i negiraju sve ostalo. Oni su u toj odbrani pričali o tome da nisu posedovali oružje, da ne znaju kako je to dospelo u kuću. Uroš Blažić je nešto i pričao o motivima, odnosno spomenuo je da je omalovažavan, ali ono što smo čuli od meštana jeste da mnogi njega nisu lično poznavali, dok su ga drugi poznavali u smislu aktivnosti poput fudbala. Do danas nismo dobili objašnjenje - osvrnula se advokatica.

S obzirom na to da se pominje da se neko nalazio neposredno, pre nego što je počinio masakr, sa njim u taksi vozilu, Damjanović je rekla da je ključno svedočenje taksiste.

- Apsolutno, tu možemo da uvidimo na koji način se to dešavalo i da potpuno rekonstruišemo ceo događaj. Na prethodnom suđenju se postavilo pitanje toga, videćemo šta će biti u nastavku, naravno da nam znači ko je to lice i da se ono otkrije. Postoje kamere, a pitanje je da li su mogli da snime zarad toga, u nastavku nas očekuje i svedočenje kolega oca Uroša Blažića, koji govore o njegovom odnosu na samom poslu i postupcima koji se vode protiv njega. Nestala je velika količina oružja, koja je posle pronađena, a sada se samo identifikuje da li to oružje potiče iz vojske - pojasnila je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Volim zvuk motora

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati