Region

[ Izvor: Index.hr ]

21. 10. 2024. 10:31 4

U poznatom slatkišu pronađeni CRVI

U Krašovoj bajaderi kupljenoj prošle nedelje u koprivničkom Intersparu otkriveni su crvi, što je šokiralo kupca. Slična situacija dogodila se s Bajaderom kupljenom na istom mestu u januaru, a zatim ponovo krajem juna javlja hrvatski portal Index.

- U fabrički upakovanoj ambalaži, sa upotrebnim rokom (do 2.1.2025.), izmileli su debeli, beli crvi! - objavilo je na Fejsbuku Udruženje potrošača "Halo, inspektore", dodajući da su crvi koji su se pojavili početkom zime bili smeđi i duguljasti, dok su ovi sada debeli, beli i prilično tromi.

Iz Kraša su brzo reagovali, naglašavajući da su mnogi njihovi proizvodi osetljivi na uslove skladištenja.

- Kod Bajadere postoji mogućnost zagađenja "infestacijom" zbog neprikladnog skladištenja. Razvoj jedinke moljca zahteva 21 dan. Moljac može prodreti kroz ambalažu ako su uslovi skladištenja neprimereni ili ako se proizvod drži blizu brašnastih materijala - istakli su.

Iz Kraša su dodali da takav proizvod nije mogao da dođe iz njihove proizvodnje.

- Nažalost, ne možemo u potpunosti kontrolisati uslove na tržištu - dodali su.

Iz "Halo, inspektore" napominju da još čekaju odgovor Spara. Stručnjaci su im takođe ukazali na to da se kao uzrok pojave crva često spominje sirovina, konkretno "lešnik koji nije bio dovoljno termički obrađen da bi se uništila jajašca crvića".

- Nije dobro da se prebacuje "lopta" ko je kriv između proizvođača i trgovačkog lanca jer se na taj način neće rešiti problem - tvrdi mr. sc. Marijan Katalenić, stručnjak za sigurnost i kvalitet hrane, objavili su iz "Halo, inspektore", prenosi Index.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Volim zvuk motora

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati