Kuhinjica
01. 06. 2024. 05:10 0
Bajadere sa tajnim sastojkom - uvek rado viđene na trpezi
Ako volite bajadere, onda možete da napravite neverovatnu poslasticu uz dodatak kokosa.
Za testo:
9 belanaca
300 g šećera
200 g kokosa
100 g brašna
Za fil:
9 žumanaca
130 g šećera
100 ml kafe 250 g putera
2 kašike kakaoa
Za glazuru:
200 g čokolade , 100 g kokosovog ulja
Priprema:
U posudi pomešajte kašičicu kafe sa 100 ml vrele vode, pa dobro promešajte. Žumanca pomešajte sa šećerom i kakaom, pa lepo sjedinite. Kuvajte na pari, uz neprestano mešanje, pa sipajte i kafu. Sve lepo promešajte i nastavite da kuvate dok se fil ne zgusne. Sipajte u neku posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Umutite puter sobne temperature, pa dodajte fil i sve lepo sjedinite mikserom.
Umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Zatim dodajte kokos i lagano promešajte, pa dodajte prosejano brašno i opet lagano sjedinite. Dobijenu smesu sipajte na pleh obložen pek papirom i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 150°C oko 25 minuta.
Koru premažite filom, lepo poravnajte i stavite u frižider. Istopite čokoladu sa kokosovim uljem, pa prelijte preko kolača. Poravnajte bajaderei vratite u frižider da se čokolada stegne.
Komentari 0
ostavi komentar