Kuhinjica
25. 08. 2023. 06:59 0
Savršene domaće bajadere
Poznata poslastica, bajadera, pravi se lako i ima nezaboravan ukus. Otkrivene su dve tajne iskusnih domaćica koje bajadere čine još ukusnijim.
Prvo što treba da zamenite jeste maragarin. Umesto njega dodajte puter jer on daje drugačiji šmek, a ono što će vašu bajaderu izdvojiti od svih ostalih jeste špinovani šećer. Umesto da ga samo dodate u smesu, vi ga prvo prokuvajte.
Potrebno je:
650 g šećera
250 g putera
180-200 ml vode
300 g mlevenog keksa
300 g mlevenih oraha
100 g čokolade za kuvanje
Za čokoladnu glazuru:
150 g čokolade
100 ml slatke pavlakePriprema:
U šerpu sipajte šećer i vodu, pa ostavite da proključa. Zatim kuvajte još 5 minuta i sklonite sa šporeta. Dodajte puter i mešajte dok se ne otopi. Zatim u smesu dodajte keks i orahe i lepo sjedinite. Podelite na 2 jednaka dela. U jedan dodajte istopljenu čokoladu i promešajte.
Tepsiju obložite pek papirom, pa sipajte prvo tamni deo i lepo utisnite. Preko stavite svetlu smesu i takođe utisnite. Stavite u frižider nekih pola sata. Istopite čokoladu sa pavlakom za kuvanje i prelijte preko kolača.
Vratite u frižider da se stegne.
Komentari 0
ostavi komentar