Region

[ Izvor: Mediji ]

21. 10. 2024. 16:54 0

Pojačane mere u BiH: Stigle terorističke pretnje

Vojni objekti i instalacije u Bosni i Hercegovini pod pojačanim su merama sigurnosti zbog pretnji terorističkim napadima, a te mere znače i zabranu svake upotrebe dronova odnosno njihovih preleta nad objektima oružanih snaga, potvrdili su u ponedeljak iz ministarstva obrane BiH.

Pojačane mere osiguranja poduzete su zbog "nedavnih pretnji terorističkim napadima na vojne lokacije oružanih snaga", ali nisu precizirali kada su tačno te pretnje stigle i ko ih je uputio, preneo je "Index".

Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine, kako su istakuli, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima sprovelo je niz mera s ciljem zaštite osoblja, imovine i materijalno-tehničkih sredstava oružanih snaga BiH.

Posebna pažnja usmerena je na moguću upotrebu bespilotnih letelica odnosno dronova u terorističkim napadima. Istakuli su kako je zakonom strogo zabranjeno nadletanje dronova iznad vojnih objekata i zona oružanih snaga bez prethodnog odobrenja ministarstva obrane.

 - U poslednje vreme primećena je povećana prisutnost dronova iznad vojnih lokacija oružanih snaga što je dodatno povećalo sigurnosni rizik. Ministarstvo obrane je u stalnom kontaktu s agencijama za provođenje zakona, kao i s međunarodnim partnerima, uključujući EUFOR i NATO štab u Sarajevu koji su upoznati s pretnjama i neovlašćenim letovima dronovima.

U cilju zaštite vojnih objekata sada se primenjuju različite sigurnosne mere i procedure, uključujući sigurnosne protokole za reagovanje na neovlašćene upade, posmatranje i snimanje vojnih lokacija u BiH.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Volim zvuk motora

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati