Hronika

[ Izvor: N1 ]

17. 06. 2024. 17:55 0

Katarina Petrović: Očekivala sam ukidanje presude

Policajka Katarina Petrović, kojoj je ukinuta oslobađajuća presuda, rekla je za N1 da je očekivala da će do toga doći, ali da veruje je ovo pitanje tehničke prirode.

- Očekivala sam da ce do ovog doći, ali smatram da je stvar tehničke prirode, zbog formulacije u postojećoj presudi - rekla je za N1 Katarina Petrović.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda u Valjevu kojom je policajka Katarina Petrović oslobođena krivice za odavanje tajnih podataka u vezi sa istragom koja je vođena protiv Nikole Petrovića, kuma predsednika republike Aleksandra Vučića.

Branilac policajke Katarine Petrović, advokat Branko Ivković danas je povodom odluke Apelacionog suda u Beogradu da ukine presudu kojom je ona oslobođena krivice, rekao za Insajder da odbrana smatra da se radi samo o procesnom propustu koji će biti ispravljen u ponovljenom postupku.

Ivković je rekao da je prvostepena presuda ukinuta jer je Viši sud u Valjevu u izreci presude naveo da je optuženu oslobodio na osnovu odredbe iz člana 423, tačka 2 Zakonika o krivičnom postupku, s obzirom na to da nije dokazano da je učinila krivično delo koje joj je stavljeno na teret, dok se u obrazloženju pozvao na odredbu iz člana 423 tačka 1 nalazeći da u radnjama optužene nije bilo protivpravnog postupanja.

- Imajući to u vidu Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo prvostepenu presudu i predmet vratio Višem sudu u Valjevu na ponovni postupak. Odbrana smatra da se radi samo o procesnom propustu koji će biti ispravljen u ponovljenom postupku, a koji niti može niti sme uticati na konačnu odluku suda, a to je oslobađajuća presuda - rekao je Ivković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Neizbežan sudar

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati