Beograd

Direktno.rs

26. 06. 2024. 13:28 5

"Režim nesposoban da reši snabdevanje vodom u Grockoj, a najavljuje akvarijume i delfinarijume"

Građani Grocke, Vrčina i okolnih mesta provešće i ovo leto uz svakodnevne restrikcije vode. Posle brojnih predizbornih obećanja da će ovaj problem biti rešen, nesposobna gradska i opštinska vlast nisu ništa uradile da ovaj deo Beograda spoje sa regionalnim vodovodom Makiš - Mladenovac i tako ublaže nedostatak vode za piće.

Najave predsednika Vučića da će da se u Surčinu gradi akvarijum i delfinarijum obradovale su i stanovnike Grocke. Naime, iako teritorijalno na drugom kraju Beograda za meštane svaka priča o tekućoj vodi ima smisla, jer se nadaju da će vlast da se seti da vodu nemaju ni za piće, a kamoli za kupanje.

- Režim SNS-a nastavlja da tretira stanovnike Grocke kao građane drugog reda. Meštani su očajni. Suve su im slavine na više od 30 stepeni, pa se pitaju da li su se nešto zamerili vlastima. Grocka ima višedecenijski problem sa vodosnabdevanjem, koji je trebalo da se reši spajanjem sa vodovodom Makiš - Mladenovac. Goran Vesić je obilazio Grocku 2021. godine i u ime gradske uprave obećao da će rešiti ovaj problem do 2022. kada će se spojiti lokalna mreža sa glavnim vodovodom. Kasnije je za potrebe sledeće predizborne kampanje obećao da će 2023. godina da bude ona u kojoj ćemo se normalno kupati u kupatilu, jer, kako je rekao, suludo je da na 30 kilometara od Beograda nema vode - ističe Nikola Đurđević, poverenik Srbija centra za Grocku i javno postavlja pitanje: - Tražim odgovor od novog starog gradonačelnika Šapića na pitanje da li je normalno da Grocka, Vrčin, Ritopek i ostala okolna ugrožena naselja svakog leta nemaju dovoljno vode za najosnovnije potrebe i kada će to da reši?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Gde si komšo?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati