Hronika

Direktno.rs

13. 02. 2024. 14:13 2

"Optužnica protiv napadača na Janka Veselinovića još nije podignuta"

Tužilaštvo u Novom Sadu još nije podiglo optužnicu protiv Miloša Egića, direktora Novosadskog zelenila i visokog funkcionera SNS-a, koji je tokom izborne kampanje, pre dva meseca, 12. novembra 2023. godine, u Budisavi kod Novog Sada fizički napao Janka Veselinovića, predsednika Pokreta za preokret i njegovog stranačkog kolegu M.B. - piše u saopštenju Pokreta za PREOKRET.

- Tom prilikom Veselinoviću i njegovom kolegi nanete su fizičke povrede, što je dokumentovano nalazom lekara Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodne. Napad se dogodio na javnom mestu sa više svedoka, a pored fizičkog napada Miliš Egić i njegove kolege otele su i bacale stranački materijal koalicije "Srbija protiv naselja" i okružile i oduzele štandove Pokreta za preokret i na njih stavili svoj stranački materijal.

Advokat koji u ovom slučaju zastupa Janka Veselinovića u tužilaštvu je službeno tražio predmet vezano za ovaj napad ali ga nije dobio pa nije jasno da li je on još u policiji ili ga neko drži u fioci.

Podsećamo da je Miloš Egić presreo Janka Veselinovića i članove Pokreta za preokret rekao "gubite se iz Budisave", pitao je "znate li ko sam ja" i rekao "ako odmah ne odete, zapamtićete gde ste došli" i nakon toga je nasrnuo na predsednika Pokreta za preokret i njegovog kolegu. Na lice mesta je ubrzo izašla policija.

Pokret za preokret traži da se hitno procesuira Miloš Egić, koji je od ranije poznat kao nasilnik i tražimo informaciju ko pokušava da zataškava ovaj predmet i zaštiti bliskog saradnika Miloša Vučevića, predsednika SNS-a - dodaje se u saopštenju Pokreta za PREOKRET.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati