Hronika

T. D.

21. 01. 2021. 12:57 10

To je ta borba protiv kriminala? Bombe, pucnjava, Dijana, Bagzi...

Bomba na kafić, upucan telohranitelj poznatog advokata Marka V, 100.000 evra oteto od biznismena Aleksandra Kneževića "Knez petrola", samo su neki od zločina koji su se dogodili za 24 sata u Beogradu.

To je bilo samo za 24 sata, a prethodnih dana ispaljena je zolja na restoran u Rakovici, Molotovljev koktel na kafić u Savamali! Neko će reći zbog osvete ili "reketa"... Tek beogradska policija i Veselin Milić su baš na iskušenju ovih dana, još im samo fali nastavak obračuna klanova i slika o borbi protiv kriminala će biti kompletna.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će mafija biti pobeđena i, naravno, da to svi poštujemo. Kako je rekao 13. novembra 2020, borba protiv kriminala je počela (po ko zna koji put za njegove vlasti) i da je, kako bi se kriminal počistio, bitno je da se počiste i oni koji sa kriminalcima sarađuju.

I šta se desilo. 

Bilo je hapšenja na ulici, ali je MUP doživeo velike promene. Iz fotelje ministra proteran je Nebojša Stefanović u vojsku, a na njegovo mesto postavljen je vrli vojnik Aleksandar Vulin. Iz kabineta predsednika države Veselin Milić je vraćen na čelo Policijske uprave Beograd, a ovih dana je i Dragan Kecman vraćen na čelo Uprave kriminalističke policije, kog je nakon slučaja "Savamala" smenio upravo Stefanović.

Desila nam se i afera "nelegalno prisluškivanje" Aleksandra Vučića, o kom je on prvi počeo da priča pred Novu godinu i indirektno "centrirao" bivšeg ministra policije, njegovu blisku saradnicu Dijanu Hrkalović i sve njene ljude.

Ministru policije Vulinu trebalo je skoro mesec dana da da neki konkretan odgovor o "nelegalnom prisluškivanjje Vučića", čiji glas je uhvaćen nakon raznih ukrštanja sa kontaktima bezbednosno interesantnih osoba. 

I onda "bomba"!

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode (SSIM) Uprave kriminalističke policije (UKP) Dejan Milenković, poznatiji kao Bagzi, Srećko Lazić, nekadašnji zamenik načelnika UKP samo su deo saslušanih u predistrazi prisluškivanja Vučića i članova njegove porodice.

A neće biti čudno ako ovih dana i padne neko hapšenje...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati