Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 11. 2020. 19:50 30

SMENA U MUP-u Milić načelnik Policijske uprave Beograd

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Milan Stanić je smenjen i na to mesto vraća se Veselin Milić, koji je sa iste pozicije sklonjen u julu 2018, pa je naknadno postao savetnik predsednika Srbije za korupciju i kriminal. Ovo je samo nastavak velikih promena koje u MUP-u sprovodi Aleksandar Vulin po nalogu Aleksandra Vučića.

Milan Stanić je na čelo Policijske uprave za grad Beograd došao umesto Milića, kao pomoćnik načelnika beogradske policije, a sada on njega menja jer očigledno Nebojša Stefanović i njegovi kadrovi nisu po volji predsedniku koji se tako "jako bori protiv mafije". 

Stanić je već obavestio najbliže saradnike o odlasku, a kako sada stvari stoje, čeka ga mesto u Upravnim poslovima ili u Koordinacionom centru za Kosovo i Metohiju. 

Podsetimo, Direktno.rs je već pisao kako su sklonjeni saradnici bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića, uključujući državnu sekretarku Bijanu Popović Ivković i šefa kabineta Katarinu Tomašević, koju menja Slobodan Ćopić iz Uprave granične policije.

Naša saznanja da iz MUP-a odlazi iskompromitovana Biljana Popović Ivković, kao i šef kabineta i načelnik Sektora za ljudske resurse Katarina Tomašević, potvrdila je Vlada Srbije kada su imenovani i novi državni sekretari pridošli iz Vojske - Bojan Jocić i Zoran Lazić.

Što se tiče odlazećih kadrova, smenjen je i "Biljanin čovek" Miljan Stanojević, koji je do nedavno obavljao funkciju načelnika Uprave granične policije. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati