Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: N1 ]

02. 09. 2024. 14:42 9

Tepić: Aktiviste država već smatra "domaćim teroristima", to je strašno opasno

"Ponašanjem policije, prvo rasterivanjem 10. avgusta sa Prokopa pedesetak ljudi, koji smo ostali tamo, načina na koji je to urađeno, sa 300 specijalaca SAJ, ukazuje na to da njih država već smatra domaćim teroristima. Kada pogledate krivična dela koja im se stavljaju na teret, to jeste nešto što bi se tretiralo kao domaći terorizam, zato je to strašno opasno. Bilo je mnogo mladih, kada se stavljaju te optužbe, onda verovatno idu logikom da će svaka majka da kaže svom detetu "znaš šta, neću da te vidim tamo više", to su psihološke igre", izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić za televiziju N1.

Tepić je istakla da su to do sada najekstremnije optužbe koje smo imali.

- Ovo su jako teške optužbe, optužba za domaći terorizam, važno je ovo što su se i sami aktivisti ujedinili, što ne žele da ostane pod velom tajne, najvažnije je da moramo da idemo ka tom zajedničkom cilju koji smo definisali u Loznici, da se izmeni zakon i da se spreči kopanje litijuma i na tome treba zajedno da insistiramo. Iskoristila bih priliku da apelujem na sve, prepoznali su ljudi da je ovo životno pitanje, da ćemo biti prva zemlja sa ekološkim iseljenicima - istakla je Tepić.

Tepić je ocenila da je sada glavni cilj, "kako da zajedno, ne odustajući, dođemo do izmene zakona o rudarstvu i energetici, kojim bi se stavila tačka na iskopavanje litijuma i bora".

- Ako obezbedimo jednu trećinu poslanika, 84 potpisa, podrazumeva da se mora zakazati sednica u roku od 15 dana sa dnevnim redom koji je predložen, to bi bila najdelotvornija varijanta za sada. Ako se ne obezbedi, a ja verujem i apelujem na sve kolege, da bez obzira na sve što je bilo do sada, da je ovo pitanje svih pitanja, uz izbore i izborne uslove. Nemam mnogo očekivanja da će se zakon i promeniti, ali ćemo bar otvoriti raspravu tamo gde treba - zaključila je Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati