Društvo i ekonomija

Direktno.rs

02. 09. 2024. 13:00 1

Momirović je samo vršilac dužnosti ministra trgovine

"Gospodine Momiroviću, je l’ se uopšte nešto radi na Vašu inicijativu? Danas ste izjavili da je akcija "najbolja cena" pokrenuta na inicijativu predsednika Republike, pa ste se zbog takve izjave, ali i zbog činjenice da se Vi, kao i većina ministara ne pitate ništa, već isključivo radite po nalogu predsednika, dobrovoljno prešli u status vršioca dužnosti ministra", izjavio je danas u Kragujevcu Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde.

- Dve godine Vam tražimo da objasnite građanima kako su cene u prodavnicama za većinu proizvoda više nego u zemljama Evropske unije u kojima su plate veće, a cene manje. Niste bili sposobni, ili niste želeli, da uradite analizu strukture cena 100 osnovnih najprodavanijih proizvoda da se vidi ko i koliko zarađuje - rekao je Jekić.

- Govorite kako su ovo realna sniženja? Znači da priznajete da su cene bile i te kako nerealne i da su građani pljačkani sve ovo vreme, a da je za to odgovorna upravo vlast Srpske napredne stranke? - rekao je Jekić i nastavio:

- Najveći hit Vašeg gostovanja na TV Prva je izjava kako ste konačno pomogli građanima da se osećaju dostojanstveno, isto kao i građani Evropske unije i zaista moram da vas pitam: Na čemu ste, gospodine ministre? Kako uspete da izgovorite tako nešto? Kako uspete da izgovorite da smo mogli samo da sanjamo da ekonomija bude ovakva!? Ovakva!?

- Burazerska ekonomija sa nameštenim tenderima koja omogućava isisavanja novca iz budžeta je nešto što su radikali sanjali sve vreme dok su bili u opoziciji. Sada su ostvarili san, što se vidi po rastu njihovog ličnog standarda, ali ne i rastu standarda građana - zaključio je Jekić, poslanik SSP-a u Skupštini Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati