Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 08. 2024. 11:10 4

Jekić: SNS pustoši kućne budžete Kragujevčana

- U Srbiji je međugodišnja inflacija u julu mesecu iznosila 4,3%, a u Kragujevcu je rast cena iznošenja smeća za poslednjih godinu dana veći za skoro 60% odnosno skoro 14 puta veći od inflacije. Komunalni sektor u gradu Kragujevcu je na ivici propasti, višegodišnje loše upravljanje, bespotrebno stranačko zapošljavanje, rukovodeća mesta na koje isključivo dolaze stranački kadrovi, zloupotreba javnih sredstava u stranačke svrhe su dovele do povećanih troškova i lošeg funkcionisanja komunalnih preduzeća - navodi Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde, čije saopštenje prenosimo u celosti.

- Gradska vlast koju čine SNS, SPS i 300 Kragujevčana donela je odluku da još jednom u ovoj godini poveća cenu za iznošenje smeća za čak 40%. Umesto poboljšanja usluge iznošenja smeća, imamo situaciju da grad nikad nije bio prljaviji, prepuni kontejneri sa gomilom đubreta pored njih, a pored kontejnerskih niša kada se prođe oseti se nesnosan smrad.

Pored poskupljenja iznošenja smeća od 1.septembra u Kragujevcu će cena parkiranja poskupeti za 27%. Od nove grejne sezone cena toplotne energije za paušalce će se povećati za 15,6%, za korisnike koji plaćaju po meraču u fiksnom delu će se povećati cena za 11,8%, a u varijabilnom za 19%.

Kragujevčani su početkom godine imali povećanje cene vode za 20%, a ovih dana se susreću sa problemom zamućene vode i prinuđeni su da zbog brige o ispravnosti kupuju vodu za piće. Uveravanja od strane nadležnih da je voda ispravna nisu ubedila građane da je sve u redu.

Sva ova poskupljenja će u značajnoj meri uticati na kućne budžete i pad životnog standarda Kragujevčana, a posebno penzionera i građana sa minimalnom zaradom. Zbog celokupnog haotičnog stanja u komunalnom sektoru u gradu pozivam gradonačelnika Dašića i Gradsko veće da podnesu ostavku, jer je to najbolje rešenje za građane Kragujevca - zaključuje Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobde i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati