Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 07. 2024. 11:48 2

POKS: Ustavni sud bačen pod noge Rio Tintu

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) smatra da je najava da će Ustavni sud po hitnom postupku ove nedelje omogućiti nastavak gradnje rudnika litijuma dokaz da je u Srbiji zavedena diktatura, ističu iz POKS-a.

- Sudije koje godinu i po dana nemaju vremena da ocene ustavnost francusko-nemačkog sporazuma kojim se de fakto stvara nova država na teritoriji Srbije su ekspresno zakazale sednicu kojom će u život vratiti prostorni plan Jadra nad kojim dominira rudnik litijuma. Ustav i zakoni Srbije su suspendovani, a državni aparat grubo zloupotrebljen radi ostvarivanja finansijske koristi - izjavio je predsednik POKS i narodni poslanik Vojislav Mihailović.

- Kada je državni aparat taj koji krši Ustav i zakone, dužnost građana je da se pobune i brane Ustav i zakone od takvih političara jer time brane slobodu i Srbiju. Granice su pređene odavno i niko pošten u Srbiji više nema pravo da ćuti i stoji sa strane. POKS će biti na prvoj liniji fronta odbrane Jadra i Srbije rame uz rame sa svim junacima novog kosovskog zaveta - zaključuje Mihailović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati