Tenis

[ Izvor: Mediji ]

06. 10. 2024. 08:50 1

Nadal se vraća: Sa dve reči najavio pohod ka peharu

Rafael Nadal će, prema rečima kapitena španskog Dejvis kup tima Davida Ferera, nastupiti za Španiju u finalnoj fazi Dejvis kupa koja će se održati u Malagi u novembru 2024. godine.

Poslednji put Nadal je viđen na teniskim terenima tokom Olimpijskih igara u Parizu, gde je igrao dubl sa zemljakom Karlosom Alkarazom, kao i prethodno u singlu. Iako su Rafa i Karlos pružili solidnu igru, nisu uspeli da osvoje medalju. Ipak, taj nastup mogao bi da nagovesti Nadalov povratak na teren kasnije ove godine.

Španija će biti domaćin završnice Dejvis kupa, a očekivanja su velika, naročito uz Alkaraza i Nadalovu bogatu karijeru i iskustvo.

Uprkos optimizmu, neki su sumnjali u verodostojnost izveštaja, s obzirom na to da se Nadal već neko vreme nije pojavljivao na takmičenjima, iako se prema izveštajima redovno priprema. Trenutno se očekuje njegov nastup na egzibicionom turniru "Six Kings Slam" ovog meseca u Rijadu, što će biti prvo njegovo pojavljivanje na terenu još od početka avgusta.

Kapiten tima David Ferer potvrdio je da je Nadal pristao da igra u novembru, dodajući da bi voleo da Španac odigra još jedan turnir pre nastupa u Malagi.

- Kada je objavljen žreb, poslao sam mu poruku i rekao mu da se pripremi za meč protiv Van de Zandšulpa. Njegov odgovor je bio jasan: "Biću spreman".

Iako je Nadal bio rezervisan u vezi sa svojim rasporedom, jasno je stavio do znanja da nema planove da se povuče iz tenisa. Njegov povratak na teren, zajedno sa Alkarazom, obećava uzbudljiv završetak sezone, a ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem očekuju da vide kako će se španski tim pokazati na domaćem terenu.

Uz ostale velike zvezde poput Janika Sinera, završnica Dejvis kupa u Malagi obećava spektakularan kraj teniske sezone.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati