Društvo i ekonomija

[ Izvor: Agencije ]

03. 07. 2024. 12:49 45

Vučić pozvao lidere protesta "Ne damo Jadar" da idu zajedno na poligraf

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće pustiti "nekim službama" da drugi put daju "šuster - mat" po pitanju iskopavanja litijuma u Srbiji, kao što su, kako je rekao, to uradili prošli put, i pozvao je lidere protesta "Ne damo Jadar" da idu zajedno na poligraf, da se vidi ko je "plaćen".

- Oni neka izaberu mesto za poligraf, pa da vidimo da li su primili pare. Je li taj (Nebojša) Petković i njegova porodica primila pare, ti govornici, je li taj Blagojević primio 700.000 evra ili nije, ili sam ja primio nešto. Oni danas protiv, a ja bez dinara za, znate zašto, jer je meni Srbija važna - rekao je Vučić novinarima posle sednice proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba VS u Beogradu.

On je rekao da postoje ljudi koji se bore za nešto, imaju ideale, i da njega niko ne može da ga utiša i spreči da govori o tom projektu, jer, kako je rekao, zna da je to put u ogroman napredak Loznice, Rađevine i Podrinja, kao i Srbije.

Dodao je da neće dozvoliti izvoz litijuma iz Srbije, ako to bude moguće, već izvoz litijumskih baterija, kako bi ekonomski napredak u zemlji bio obezbeđen.

"Milatović i Spajić da kažu da li sam ih pritiskao"

Vučić je pozvao crnogorskog predsednika i premijera, Jakova Milatovića i Milojka Spajića, da kažu da li je on bio "idejni" tvorac Rezolucije o Jasenovcu i da li je na bilo koji način vršio pritisak na njih, navodeći da iz rukovodstva te zemlje to govore strancima.

- I da izađu u javnost i objasne svojim hrvatskim prijateljima, i sa Zapada, kojim se danonoćno izvinjavaju da je to greška zašto su je počinili i da su se šalili, da sa tim imaju veze Srbija i ja lično - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se uvek kada Srbija "digne glavu" ponovi isti model iz istorije po kome je ona kriva i prave koalicije u regionu protiv nje, u kojoj je uvek Hrvatska, navodeći i da je u tamošnjim medijima više tekstova o njemu nego o hrvatskim političarima.

Kako je rekao, tako je kad imate "posla sa lažovima", kao i da takvi nisu imali problema sa Rezolucijom o genocidu u Srebrenici, ali imaju sa ovom o Jasenovcu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 45

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Roki

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati