Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

24. 06. 2024. 19:09 22

Vučić prvo izneo MRAČNA predviđanja, a onda pričao o letećim automobilima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako u narednim mesecima očekuje da dođe do eskalacije situacije u Evropi i svetu. On je ponovo na današnjoj konferenciji govorio o letećim automobilima navodeći da se pregovara sa pet svetskih kompanija.

- Živimo u vreme najveće geopolitičke krize posle Drugog svetskog rata i ja želim zarad istorije da vam kažem, pošto naravno imam i određenih saznanja više nego obični građani, a neretko se uzdam i u ono što osetim kroz razgovore sa najvećim svetskim liderima, ja očekujem eskalaciju situacije u narednim mesecima i očekujem da se suočimo sa veoma teškim posledicama. Govorim o Evropi i svetu - rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Pored ovih neoptimističnih predviđanja, Vučić je ponovo govorio o letećim automobilima.

- Obećali smo vam da ćemo 2027. leteti taksijima iznad Beograda, automobilima, helikopterima… Mi smo u pregovoru sa pet svetskih kompanija, dve sigurno dobijaju u svojim zemljama kompletnu licencu i dozvolu to su američki Džobi i kineski Džili i Ehang. Sve tri kompanije će dobiti svoje dozvole. Mi pregovaramo i sa Erbasom i Arčerom i sa još jednom francuskom kompanijom - rekao je Vučić.

- Mi ćemo pripremiti sve što se tiče zakonske regulative da bismo mogli to da organizujemo - dodao je on.

Vučić je zatim čitao podatke sa prezentacije kako će do 2035. godine navodno imati deset puta više dronova nego aviona koji će leteti.

- A 20.000 letećih automobila će u gradu veličine Beograda po jednom satu leteti iznad nas. To je za samo deset godina, imaćemo po satu 20.000 automobila koji će leteti iznad nas, da ne mislite da pričam o čudima i bajkama, svakako nećemo biti prvi u svetu i Evropi, ali bićemo među prvima, daleko smo odmakli u pregovorima sa više kompanija - izjavio je Vučić.

Govoreći o specijalizovanoj izložbi EKSPO, Vučić je naveo da očekuje da ćemo u novembru dobiti zastavu EKSPA, čime ćemo i zvanično postati domaćini te svetske izložbe.

- Sam prostor Ekspa je raspoređen na 25 hektara - istakao je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Gde si komšo?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati