Društvo i ekonomija

Direktno.rs

19. 06. 2024. 17:27 6

Spirić: Besplatna pravna pomoć zaposlenima u Juri ako dobiju otkaz ili pretnje zbog totalne obustave rada

- Svakom radniku i radnici Jure, pružićemo besplatnu pravnu pomoć ukoliko dobije otkaz ili pretnje tokom danas otpočete totalne obustave rada - rekla je Jelena Spirić, narodna poslanica Stranke slobode i pravde i predsednica leskovačkog odbora.

- Ne sme se odustati od borbe za elementarna prava, pogotovo kada radnici primaju minimalac kojim ne mogu prehraniti svoje porodice, dok rade u katastrofalnim uslovima koje neki opisuju kao logore. Niko ne sme da vam preti zbog vašeg prava da se borite za dostojanstvene uslove rada i bolji život - poručila je Spirić.

- Uništene su institucije koje bi trebalo da štite, dok su lokalne i republičke vlasti okrenule glavu od radnika i dozvolile da Leskovac i ceo Jablanički okrug postanu rezervoar jeftine radne snage. Jednog dana će ova bahata vlast odgovarati pred zakonom, jer je zbog lične koristi dozvolila ovakvim investitorima da Leskovac više ne bude poznat po paprici, roštilju i tekstilu već, po siromaštvu i "modernim robovima". Takvi nam više ne smeju terati omladinu van zemlje, jer je Leskovac bio i opet mora postati grad najvedrijih ljudi - zaključila je Jelena Spirić, narodna poslanica Stranke slobode i pravde i predsednica leskovačkog odbora.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Gde si komšo?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati