Srbija

Direktno.rs

27. 06. 2024. 13:53 1

Spirić: Vučić, Vučević i Starović odgovorni što se posle 19 dana borbe uslovi rada u Juri nisu poboljšali

"Vučić, Vučević i ministar rada Nemanja Starović direktno su odgovorni što se i nakon 19 dana grčevite borbe radnika na preko 40 stepeni za elementarne stvari poput toplog obroka, higijene u toaletima i kažnjavanja zbog samo jednog dana bolovanja, uslovi radnika u fabrici Jura nisu poboljšali", izjavila je Jelena Spirić, narodna poslanica Stranke slobode i pravde.

Spirić dalje navodi da je zbog toga postavila poslanička pitanja i to: Zašto Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja nije reagovalo na kršenja ustavnih i zakonskih prava zaposlenih, od strane menadžmenta fabrike Jura, koje je utvrdio Inspektorat rada? Zašto je prećutalo protivzakonit prijem novih radnika na radna mesta onih koji su pristupili štrajku, u cilju zastrašivanja i ucenjivanja, zarad prekida štrajka? Zašto Ministarstvo rada nije, po dogovoru sa sastanka radnika i poslovodstva fabrike "Jura", ispunilo obećanje da 20.07.2024. godine u 14h u Leskovcu održati zakazani sastanak na kome je poslovodstvo trebalo da iznese korekcije na štrajkače zahteve radnika Jure?

Spirić je upitala i da li Ministarstvo za rad, premijer, predsednik i predsednica Narodne skupštine podržavaju i zalažu se za tzv. "kažnjeničke bonuse", radnicima sa minimalnom platom u fabrikama na teritoriji Srbije, kao i da li su predstavnici Ministarstava za rad slagali predstavnike Sindikata i izneverili radnike neispunjenim obećanjem da će se bar deo zahteva prihvatiti na pregovorima, kojima na kraju nisu ni prisustvovali.

- Ako je predsedniku Vučiću, premijeru Vučeviću i predsednici Skupštine Ani Brnabić u redu da naši radnici budu moderni robovi, onda neka nam i to jasno kažu - zaključila je Spirić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Mačka programira

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati