Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

16. 06. 2024. 15:47 10

Dačić: Borba protiv nasilja u školama je prioritet Ministarstva

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je borba protiv nasilja u školama jedan od prioriteta Ministarstva i da policija pravovremeno reaguje, prikuplja potrebne informacije i obaveštenja, saopštio je MUP.

- Celo društvo treba da se pozabavi borbom protiv nasilja, a kada je reč o fizičkom obezbeđenju škola, mi imamo u Beogradu 500 školskih policajaca, sa posebnim akcentom ne samo na očuvanje fizičke bezbednosti objekata, nego i drugih aktivnosti, a to je da se spreči nasilje i kriminal i naročito ilegalna trgovina narkoticima u okolini škola - rekao je Dačić.

On je naveo da MUP apeluje da građani prijavljuju ako imaju neke informacije, pa će policija reagovati, naglasivši da "nema zaštićenih i nedodirljivih kada je reč o borbi protiv nasilja" i da će policija sarađivati i nadalje sa prosvetnim vlastima da bi se što bolje spremili za sledeću školsku godinu.

- Borba protiv nasilja u školama jeste jedan od prioriteta našeg rada. Ako je 500 školskih policajaca samo u Beogradu, to znači da ih je 2.520 u celoj Srbiji, koji su zaduženi svakog dana samo za to. To, naravno, nije dovoljno, ali to su u ovom trenutku kapaciteti kojima MUP raspolaže - rekao je Dačić u Šumicama, gde je organizovan taktičko-tehnički zbor uprava i jedinica MUP.

Dačić je naveo da Ministarstvo kroz niz promotivnih kampanja i akcija teži da policiju što više približi građanima, a cilj je i da se, između ostalog, prekine sa praksom u kojoj se deca zastrašuju policijom, poručivši da su policajci dobri i da su kriminalci oni koji treba da je se plaše.

Govoreći o aktivnostima Uprave kriminalističke policije, Dačić je izrazio veliko zadovoljstvo zbog zvaničnog saopštenja Evropola u kojem su navedeni izvanredni rezultati trogodišnje akcije kojom je koordinirao Evropol, sa prioritetom na borbu protiv narko-kartela.

- Akciju je sprovodila španska policija, a u udarnom timu Evropola se nalazila naša Uprava kriminalističke policije, Služba za borbu protiv droga. Javno smo dobili zahvalnicu zbog akcija koje su sprovedene i oni su zapisali da je zahvaljujući akciji Srbije praktično zamrznuto 50 miliona evra imovine koja je stečena prodajom narkotika - rekao je Dačić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Prevrtljiv pas

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati