Fudbal

Milan Zarić

25. 06. 2024. 22:51 42

"Orlovi" IDU KUĆI: Nula protiv Danaca nas izbacila sa Evropskog prvenstva!

Fudbaleri Srbije eliminisani su sa Evropskog prvenstva već posle grupne faze! U meču u kom im je trebala pobeda napadački su odigrali bledo i bezidejno, pa su na kraju odigrali samo 0:0 sa Danskom! Tako su takmičenje završili na poslednjem mestu grupe C sa dva boda, iza Engleske (pet bodova), ali i Slovenije i Danske, koje su prikupile sa po tri. Sve u svemu - još jedan neuspeh "orlova" na velikim takmičenjima!

Bila nam je potrebna pobeda - od nje smo bili miljama udaljeni! Od gola smo bilo daleko, ako se izuzme onaj poništeni zbog ofsajda Jovića, a koliko smo zapravo napadački bili inferiorni, svedoči to što je prvi udarac u okvir gola upućen tek u drugom minutu sudijske nadoknade. Premalo za meč u kome igra samo pobeda.

Dragan Stojković Piksi je na teren poslao postavu koja do sada nije nijednom igrala i time kao da je zbunio svoje, a ne protivničke igrače. Pa su tako "orlovi" bili nemoćni u napadu, dok nas je ponovo spašavao Predrag Rajković.

U nastavku je selektor ubacio Tadića, Jovića, kasnije Vlahovića i Sergeja, delovalo je to mnogo bolje napadački, međutim na kraju ni to nije bilo dovoljno da se da gol i prođe se dalje.

Kako je odigrano u ovom poslednjem meču, utakmici odluke, naši fudbaleri tako nešto nisu ni zaslužili. Zato se i vraćaju kući posle tri kola...

Drugo poluvreme: Danska - Srbija 0:0

KRAJ MEČA! Srbija je ispala sa Evropskog prvenstva!

90+2. minut - Prvi udarac u okvir gola naše selekcije! Sergej je dobio loptu i namestio se, ali nije njegov udarac imao snage da savlada Šmajhela.

90. minut - Još pet minuta vremena za Srbiju da može da izbegne eliminaciju sa Evropskog prvenstva.

89. minut - Pokušao je sada i Vlahović, šutirao je glavom iz teške pozicije, no lopta je otišla preko gola.

87. minut - Poslednja promena u našem timu, iz igre je izašao Saša Lukić, dok je umesto njega ušao Sergej Milinković Savić.

83. minut - Pao je Mitrović u kaznenom prostoru, ali sudija Leteksije ništa nije sudio. A onda se naš napadač bunio, pa je dobio žuti karton.

81. minut - Dobru šansu je imao Aleksandar Mitrović. Za loptu se izborio Vlahović, Mitrogol je pokušao iskosa sa leve strane, ali je bio neprecizan, pa je lopta otišla pored gola.

73. minut - Još jedna promena Dragana Stojkovića. Iz igre je izvukao Srđana Mijailovića umesto kog je ušao Filip Mladenović.

72. minut - Bio je Milenković u duelu sa Dolbergom, danski napadač je pao u kaznenom prostoru i Skandinavci su tražili penal, ali je to bio baš mekan duel da bi Leteksije pokazao na "kreč".

67. minut - Sve karte je Srbija bacila na napad - umesto Ivana Ilića ušao je Dušan Vlahović, pa ćemo do kraja meča igrati sa tri napadača.

64. minut - Ponovo je Rajković bio na visini zadatka! Ostao je sam Vestergard posle kornera, šutirao je glavom neometan, ali je lopta išla pravo u ruke našeg golmana.

58. minut - Izveo je selektor Danske i drugog startnog napadača, pa je umesto Hejlunda u igri Dolberg.

54. minut - ŠTETA! Zatresli smo mrežu Danske, međutim gol nije priznat, budući da se Luka Jović našao u ofsajdu. Bila je to minimalna nedozvoljena pozicija, ali dovoljna da se pogodak poništi.

51. minut - Nije bilo sada svejedno našoj odbrani. Primio je loptu na desnoj strani Skov Olsen, imao je vremena da se namesti na levu nogu i šutira, ali je Pavlović izašao u blok i sprečio veću opasnost.

47. minut - I odmah je moglo da bude opasno pred golom Danske, pošto je Mitrović izvršio pritisak na Vestergarda, koji je, pak, u poslednjem trenutku uspeo da interveniše.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. U pauzi je Piksi menjao, pa je umesto Gudelja i Samardžića ubacio Jovića i Tadića, dok je i selektor Danske izvršio jednu promenu i umesto Vinda je na teren poslao Skov Olsena.

Prvo poluvreme: Danska - Srbija 0:0

KRAJ POLUVREMENA! Danci su bili opasniji u prvih 45 minuta, u nekoliko navrata su testirali Rajkovića, terali su i odbranu "orlova" da strepi, dok su izabranici Dragana Stojkovića napadački bili bezopasni, budući da nisu uputili nijedan šut na gol rivala. Mora mnogo bolje u nastavku, jer sa ovim rezultatima (Slovenija - Engleska 0:0) - Srbija ispada!

45. minut - Još minut će se igrati u prvom poluvremenu.

43. minut - Danci dominiraju, a poražavaujuće zvuči činjenica da naši fudbaleri nisu uputili nijedan udarac na gol protivnika!

38. minut - Sve su opasniji napadi danske reprezentacije. Hjulmand je dobio loptu u opasnoj zoni, prosledio ju je do Vinda, koji se u ključnom trenutku okliznuo, te je lopta otišla visoko preko gola.

32. minut - Ne smemo ovo da radimo. Ostavili su fudbaleri Srbije mnogo prostora rivalu, te je sa distance pokušao Hejlund, čiji je udarac odbranio Rajković.

27. minut - "Požuteli" su i Danci. Vind je preoštro startovao na Strahinji Pavloviću, pa se sudija Leteksije nije mnogo dvoumio.

23. minut - Nastala je konfuzija u odbrani posle kornera Eriksena, dugo naši fudbaleri nisu mogli da izbace loptu, nakon čega je Danska donbila još jedan korner. A posle njega je lopta ušla u mrežu Srbije, međutim gol je poništen, budući da je lopta, dok je išla ka našem golu, prešla aut liniju.

21. minut - Au, kako je samo sada bilo opasno! Ivan Ilić je pogrešio, lopta je došla do Kristijana Eriksena, koji je tukao sa distance, ali je Rajković odlično odbranio.

16. minut - Pravo niotkuda - šansa za Dance. Loptu je na levoj strani imao Mele, poslao je loptu u kazneni prostor, gde je pred golom bio Ba, kog je malo i omeo Andrija Živković, pa Rajković nije morao da interveniše.

15. minut - Dugo su naši fudbaleri držali loptu, najčešće je ona bila u nogama Lazara Samardžića, ali su Danci napravili jak blok, pa tu nije bilo prolaza.

11. minut - Sada smo bili najbliže golu Danske. Lopta je došla do Lukića, on je pokušao da "izbaci" Živkovića na levoj strani, ali je poslao prejaku loptu.

8. minut - Dobro su naši fudbaleri postavljeni, igraju agresivno, što otežava Dancima pokušaj da nametnu svoj stil igre.

5. minut - Probali su Danci da nas prevare, Eriksen je brzo izveo slobodnjak i dodao loptu do Vinda, ali je Rajković bio odlično postavljen.

4. minut - Ovo nije dobro - već prvi žuti karton za Srbiju. Dobio ga je Milenković zbog povlačenja Hejlunda.

1. minut - Počeo je meč u Minhenu. Idemo, "orlovi"!

DANSKA - SRBIJA 0:0

Stadion: "Alijanc arena" u Minhenu. Sudija: Fransoa Leteksije (Francuska). Žuti kartoni: Vind, Hjulmand (Danska), Milenković, Mitrović (Srbija).

DANSKA: Šmajhel - Vestergard, Kristensen, Andersen - Mele, Hejbjerg, Hjulmand (od 77. Dilejni), Ba (od 77. Kristijansen) - Eriksen (od 88. Poulsen) - Vind (od 46. Skov Olsen), Hejlund (od 58. Dolberg).

SRBIJA: Rajković - Veljković, Milenković, Pavlović - Mijailović (od 73. Mladenović), Ilić, Gudelj (od 46. Jović), Živković - Samardžić (od 46. Tadić), Lukić (od 87. S. Milinković-Savić) - Mitrović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 42

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati