Kuhinjica
28. 09. 2024. 07:00 0
3 trika za najbolje sočne šnicle! Ručak koji svaka domaćica treba da zna da spremi
Sigurno su se mnogi susreli sa situacijom da im šnicle budu žilave ili bezukusne.
1. Odvojite masnoće i vlakna! Tucanje šnicli čekićem razbija proteinska vlakna u mesu, objašnjava kuvar Martinez, što zauzvrat čini meso mekim. Pre svega, obavezno uklonite sve tetive i masnoću sa mesa. Svi ti delovi su poput gume i drže meso spojenim. Isecite ihh oštrim nožem i izlupajte čekićem, tako će mesto da postane tanko i ravno — što je upravo ono što želite od šnicle.
2. Nemojte da zaboravite da dobro začinite meso. Kada izlupate šniclu, obavezno je obilno začinite solju i biberom i ostavite da odstoji pola sata, kako bi aroma mogla da uđe u meso.
3. Pri prženju neizostavno je koristiti brašno, ali umesto običnog brašna koristite kukuruzni skrob zbog kog ćete dobiti hrskavije šnicle. Pored toga, začinite brašno solju i biberom, belim lukom u praku ili dimljenom paprikom. Možete da ubacite i začinsko bilje, dobićete savršene šnicle. Možda će vas zanimati i jednostavan trik da vam pohovane šnicle budu sočne.
Komentari 0
ostavi komentar