Fudbal

Direktno.rs

28. 09. 2024. 21:13 0

Liverpul preko "vukova" do vrha Premijer lige

Fudbaleri Liverpula pobedili su u gostima Vulverhempton sa 2:1 u šestom kolu Premijer lige.

Iako se Liverpul prilično mučio, upisao je važne bodove golovima Konatea i Salaha iz penala, dok je za Vulvse pogodio Ait-Nuri.

U prvom poluvremenu, do samog finiša, Liverpul kao da nije izašao na teren. Vulvsi su imali čak i posed lopte, gosti su vršili loš presing, kasnili su i jedva su dolazili do bilo kakve igre.

Ipak, u poslednjih pet minuta prvog dela, Liverpul se probudio. Prvo je u 40. minutu Soboslai promašio nepromašivo, Robertson je centrirao oštro kroz peterac, tamo je bio Mađar koji je šutirao iz prve, ali se istakao golman Džonston.

U nadoknadi prvog dela, Liverpul je poveo, Žota je pobegao i centrirao sa levog boka, a Konate bio najviši u skoku za 0:1.

Liverpul je imao šansu da "ubije" meč, u 50. minutu veliku šansu propustio je Mohamed Salah, a kazna je stigla posle pet minuta.

Niz loših odluka u odbrani, preko Robertsona, potom Konatea i Van Dajka kaznio je Ait-Nuri koji je naleteo u gužvu i pogodio iz peterca za 1:1.

Ali, domaći su brzo poklonili Liverpulu novo vođstvo. Na isteku časa igre, Semedo je nepotrebno vukao Žotu sa leđa, a sudija Majkl Oliver opravdano pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Salah i rutinski pogodio za 1:2.

Liverpul je posle drugog gola igrao znatno sigurnije, mogao je da dođe i do trećeg gola, ali promene rezultata nije bilo.

Ono što je najvažnije jeste da će Liverpul biti lider na tabeli posle ovog kola sa 15 bodova, Siti i Arsenal imaju po 14, a Čelsi 13, a zanimljivo da Aston Vila može da se pridruži na čelu ako pobedi Ipsvič u nedelju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati