Svet

[ Izvor: Vijesti.me ]

28. 09. 2024. 21:18 3

Uhapšen KLJUČNI IGRAČ balkanskog narko kartela

Na međunarodnom aerodromu El Dorado u Bogoti, kolumbijske vlasti su uspele da uhapse Dajiberta Toresa Rosarija, široj javnosti do tada nepoznatog ključnog igrača u narko operacijama balkanskog narko kartela. Ovaj događaj predstavlja značajan korak u suzbijanju međunarodnog krijumčarenja narkotika.

Hapšenje Toresa Rosarija rezultat je koordinisane akcije kolumbijske policije, španskih i ekvadorskih vlasti, uz podršku Interpola. Ovaj uspeh u borbi protiv krijumčarenja droge predstavlja važan primer međunarodne saradnje u rešavanju problema koji pogađa više zemalja.

Prema saznanjima istražitelja, Tores Rosario je imao ključnu ulogu u organizaciji šverca kokaina. Kroz kompanije za izvoz voća i poljoprivrednih proizvoda iz ekvadorskih lučkih terminala, kontrolisao je pošiljke droge koje su bile sakrivene u kontejnerima sa legalnom robom. Ove informacije ukazuju na složenost i perfidnost metoda koje su kriminalne organizacije koristile u svojim aktivnostima.

Tores Rosario je optužen za krijumčarenje više od 2.600 kilograma kokaina visoke čistoće u Španiju između 2020. i 2022. godine. Njegovo hapšenje označava veliki udarac za balkanski narko kartel, čija je operativna mreža pretrpela ozbiljan udarac.

Izvor iz strane sigurnosne službe istakao je značaj međunarodne saradnje više sigurnosnih službi u procesu hapšenja Toresa Rosarija. On će uskoro biti izručen Španiji, gde će se suočiti sa optužbama za trgovinu drogom, za šta mu preti dugogodišnja kazna zatvora, pišu Vijesti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati