Fudbal

Direktno.rs

25. 06. 2024. 23:40 28

Piksi: Ponosan sam na momke, nismo obrukali Srbiju

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u osminu finala Evropskog prvenstva, pošto je u Minhenu, u poslednjem kolu grupne faze takmičenja, igrala protiv Danske nerešeno 0:0.

Sa osvojena dva boda reprezentacija Srbije je zauzela poslednje mesto u grupi. Prva je Engleska sa pet bodova, dok Danska i Slovenija imaju po tri boda.

- Mogu da kažem da sam ponosan na momke, borili su se, dali sve od sebe, puno pretrčanih kilometara. Ako uđemo u dublju analizu, poraz protiv Engleza i izgubljeni bod nas je doveo u ovu situaciju. Mislim da smo ostavili dobar utisak, igrači zaslužuju sve čestitke za borbenost. Predstavili su Srbiju na najbolji način - rekao je selektor i nastavio:

- Bila je tvrda utakmica, na taktičkom planu identična utakmica sa obe strane. Bilo je ogledalo u taktičkom smislu. Govori broj šansi... Znali smo da će tako biti. Znali smo da moramo da postignemo gol iz neke prilike. Bili su u boljoj poziciji jer im je bod odgovarao. Slovenija i Danska nisu pobedili nikog, sa nerešenim idu dalje. Neverovatno, ali istinito - poručio je Piksi i dodao:

- Liga nacija, moramo da analiziramo šta smo radili, kako smo radili, da li je moglo bolje, da li nije. U jednom segmentu smo napravili pomak, a to je defanziva. To je to, falio nam je gol, pobeda. Možda i one šanse protiv Slovenije. Sve to je doprinelo ovome. Idemo uzdignuta čela, nismo obrukali Srbiju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Gde si komšo?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati