Društvo i ekonomija

Direktno.rs

31. 05. 2023. 12:44 4

Nikezić: Lučić po poslovnim rezultatima sve više podseća na Grčića

Vladimir Lučić po poslovnim rezultatima sve više podseća na Miću Grčića, a u ekonomske udžbenike će ući kao sinonim za promašenu investiciju, pošto je Arena prava za Premijer ligu platila 100 miliona evra godišnje, a istovremeno ostvarila gubitak od 107 miliona evra u 2022. godini - navodi se i uzjavi Dušana Nikezića, koju prenosimo u celosti.

- Zato i ne čudi što se Telekom Srbija urušava kao kula od karata, za šta je najbolja potvrda katastrofalan finansijski rezultat u 2022. godini, u kojoj je ukupan prihod bio samo 984 miliona evra, dok su obaveze narasle na 2,64 milijarde evra, što je finansijski neodrživo.  

Državni vrh poslednjih 10 godina koristi Telekom za finansiranje kontrole medija i učvršćivanje političke pozicije SNS-a, a kada je potrošena Telekomova zarada, prešli su na zaduživanje, pa je za samo pet godina neto dug Telekoma porastao sa 0,3 na 1,84 milijarde evra, koje će na kraju vraćati svi građani Srbije. Da situacija bude još gora, prihodi Telekoma se knjigovodstveno štimuju, pa je tako u 2022. gotovo polovina ukupnih zarada Telekoma, u iznosu od 78 miliona evra, preknjižena kao prihod firme, a sve kako bi se prikazao fiktivni poslovni dobitak.
Ovako neodgovornim poslovanjem, Telekom srlja ka bankrotu i zato Stranka slobode i pravde insistira da Telekom odmah prekine začarani krug zaduživanja i imenuje profesionalno rukovodstvo koje će stabilizovati poslovanje i odvojiti Telekom od neisplativih političkih projakata, jer će u suprotnom vlast uskoro i u Telekomu predložiti neku prodaju imovine i privatizaciju - zaključuje se u izjavi Nikezića.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati