Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 11. 2021. 10:52 7

Uhapsite batinaše i kriminalce, iza njih stoje Vučić i Vulin!

Zahtevamo da se Dragan Milovanović Crni pusti na slobodu i da mu se da obezbeđenje. Sve je organizovala država, povukla je policiju, dovezeni su kriminalci državnim automobilima, nisu batinaši hapšeni, a iza svega stoji Aleksandar Vulin, ministar policije. Sasvim sigurno niko nije mogao da dozvoli organizovanje batinaša, službenih vozila, bez Vučića, koji se pita za sve. Oni su izvršioci i organizatori brutalnog nasilja, koje su u njihovo ime sproveli kriminalci iz Šapca sa "čuvenim" Sandokanom - rekao je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

Tri dana je prošlo od batinjanja golorukog naroda čekićima, letvama, štanglama Vučićevih huligana. Đilas podseća:

- Bojkotujemo Skupštinu grada Beograda i njen rad, i ovde pričamo ono što bismo pričali da smo na sednici. Danas sigurno ne bismo pričali o tačkama dnevnog rada, već o onome što se desilo u Srbiji u prethodna dva dana. Brutalna represija vlasti kojom je reagovano na mirni protest građana, odslikava režim Vučića. Svako ima pravo da blokira saobraćaj, protestuje i niko nema pravo da ljude maltretira i prebija. Svedoci smo da je Sonja Permaz, majka troje dece uhapšena u Zrenjaninu, stavljene su joj lisice na ruke, a samo je mirno protestovala. Videli smo jednog od komandira policije koji odgurava građane i baca ženu preko ograde. Svi koji kažu da je radio svoj posao - lagali su, ako imaš naređenje, radiš po zakonu, a ne kao izbacivač po splavovima - naglasio je Đilas.

"Ukoliko se ne oslobodi Dragan Milovanović Crni, koji je branio narod od Vučićevog bageriste, svi idemo u Šabac", dodao je Miki Aleksić, potpredsednik Narodne stranke.

- Momak iz Šapca koji je učestvovao u svemu što se dešavalo u Šapcu, bager koji ide na ljude, među kojima je bila
žena sa decom, a Ljilja Smajlović kaže da je bager išao sporo, inače bageri idu 100 kilometara na sat. Bagerista šutira nogom, videli smo ljude koji napadaju čekićima, a u istoriji naroda poznato je ko je Srbima razbijao glave čekićima, viodeli smo kako su napadali i prebijali ljude. Kako kreću na narod, a policija se u dogopvoru sa kriminalcima povukla sa mesta događaja - istakao je Đilas.

I zatim dodao:

- Osloboditi sve koji su učestvovali u mirnim protestima, a da se privedu oni koji su učestvovali u pripremi slanja ovih batinaša, dok su nalogodavco svega, kao i sami izvršioci Sandokan i Jarin, a zahtevamo da se Dragan pusti na slobodu. I da mu se da obezbeđenje jer je njegov život u Šapcu ugrožan od strane kriminalaca. Sve je organizovala država, povukla je policiju, dovezeni su kriminalci državnim automobilima, nisu batinaši hapšeni, a iza svega stoji Aleksandar Vulin, ministar policije. Sasvim sigurno niko nije mogao da dozvoli organizovanje batinaša, službenih vozila, bez Vučića, koji se pita za sve. Oni su izvršioci i organizatori brutalnog nasilja, koje su u njihovo ime sproveli kriminalci iz Šapca sa "čuvenim" Sandokanom.

Na kraju, Đilas ističe:

- Pustite Dragana iz zatvora, dajte mu obezebeđenje, biće mu potrebnmo samo do 3. aprila, posle pobede demokratske opozicije na izborima, nikome više neće trebati obezbeđenje, jer svi batinaši, narko dileri, kriminalci i ubice biće u zatvorima. I niko više neće morati da se plaši za svoj život - naglasio je Đilas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati