Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 09. 2021. 09:33 2

Branislav Nedimović, ministar lažnih uspeha

Od prošlogodišnje tvrdnje ministra Nedimovića da je Srbija zaradila milijardu dolara samo od izvoza kukuruza, pa do najave da bi država u narednoj godini mogla inkasirati čak 6 milijardi dolara od izvoza hrane, nanizalo se još mnogo njegovih lažnih tvrdnji i prevara u koje poljoprivrednici više ne veruju - naveo je potpredsednik Stranke slobode i pravde, Dejan Bulatović.

- Početkom prošle godine postalo je izvesno da će pandemija koronavirusa bitno poremetiti svetsku ekonomiju, pa samim tim i poljoprivredu. Zato smo u ime svih poljoprivrednika Srbije tražili od resornog ministarstva hitne mere koje će olakšati bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom. Danas, nakon više od godinu dana, ministar Nedimović je i dalje u procesu donošenja mera za stočarstvo koje je na ivici gašenja. Zato pitam ministra, šta čeka? Da se govedarstvo potpuno zatre - upitao je Bulatović.

- U izjavi ministra da imamo rekordne cene pšenice i kukuruza, da je izvoz hrane sve veći i da raspolažemo sa viškovima, jedino je rekordna količina laži koje svakodnevno plasira. Istina je da će nakon smene ove vlasti država postati partner sa poljoprivrednicima i da će time konačno biti zaustavljena ova pljačka. Vratićemo subvencije na 12.000 dinara po hektaru i osiguraćemo garantovane otkupne cene poljoprivrednih proizvoda svakom poljoprivrednom proizvođaču koji potpiše ugovor sa državom. Gorivo za poljoprivredu će biti bez akciza, a zakonom će biti zabranjena prodaja plodne zemlje strancima - zaključio je Bulatović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati