Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

25. 04. 2024. 23:02 0

Siti samleo Brajton: Titula je sve bliža

Fudbaleri Mančester sitija napravili su još jedan korak ka osvajanju nove titule u Premijer ligi, pošto su u gostima razbili Brajton rezultatom 4:0.

U zaostalom meču Premijer lige, ponovo je blistao dvostruki strelac Fil Foden, Kajl Voker je upisao dve asistencije, a po gol su dali i Kevin De Brujne i Hulijan Alvarez. Roberto De Zerbi ni večeras nije odstupao od svoje filozofije i gradnju napada od golmana, bez ispucavanja lopte, ali nije mogao da protiv Sitijevog uigranog presinga.

Već u 17. minutu, Voker je centrirao sa desnog boka, a De Brujne ne baš u svom stilu, glavom zakucao loptu pod prečku za 0:1.

U 26. minutu Siti je poveo 0:2, Foden je snažno šutirao iz slobodnog udarca sa 22, 23 metra, lopta je pogodila Grosa i prevarila golmana za 0:2.

U 34. minutu Siti je presingom ukrao loptu ispred šesnaesterca, tačnije Bernardo Silva je presekao pas, koji je došao do Fodena, a ovaj pogodio sam ugao za nedostižnih 0:3.

U 62. minutu ponovo je Voker bio u centru pažnje po desnom boku, lopta je stigla do Alvareza koji je rutinski pogodio za 0:4.

Siti je tako odradio svoj zadatak, iskoristio je kikseve Liverpula i nedavni Arsenala protiv Aston Vile, i sada ponovo drži stvari u svojim rukama.

Arsenal jeste lider sa 77 bodova, ali Siti uz meč manje ima 76, dok je Liverpul stao u trci sa 74. Brajton je 11. sa 44 i sada će teško do novog plasmana u Evropu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati