Društvo i ekonomija

P. M.

21. 04. 2020. 12:05 12

Pokrajinski sekretar za zdravstvo lažirao izveštaj lekara?

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković, koga javnost ima priliku da vidi često na konferencijama za novinare kao člana kriznog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa, iza sebe ima krivični dosije, o kom su pisale Novosti.

Naime, na društvenim mrežama se pojavio članak iz Novosti iz 2013. godine u kojem se navodi da je policija podnela krivičnu prijavu protiv advokata Nemanje Aleksića i ortopeda Zorana Gojkovića zbog sumnje da su falsifikovali isprave koje su potom koristili na sudu.  

U ovom tekstu se navodi da je dr Gojković izdao izveštaj da je jedan iz tima advokatske kancelarije "uganuo nogu", čime je pomenuta advokatska kancelarija na sudu pravdala izostanak. Međutim, druga strana je proverila taj izveštaj u Urgentnom centru KC Vojvodine, gde im je rečeno da pacijent pod tim imenom i prezimenom nije primljen u Urgentni centar, posle čega su, zbog sumnje da je izveštaj lažiran, obavestili policiju. 

Policija je tada utvrdila da advokat kojem su izostanak na sudu pravdali "uganućem noge" nije ni pregledan u Urgentnom centru niti da je bio povređen, te da je dr Gojković sačinio lažan izveštaj lekara specijaliste, navele su tada Novosti.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković, koji je na ovoj funkciji od 2016. je načelnik operativnog odeljenja Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju KCV, a na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu je u zvanju profesora na predmetu Hirurgija. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati