Korona

Direktno.rs

04. 03. 2021. 13:29 15

"Gojković poziva na policijski čas, a banči u kafani"

Medicinski deo Kriznog štaba, na poslednjoj sednici zatražio je potpuno zatvaranje Srbije na sedam dana, i to zbog prilično loše epidemiološke situacije u Srbiji, izazvane koronavirusom. Konačna odluka biće doneta sutra, kada opet zaseda Krizni štab. Međutim, u trenutku kada Srbija svakoga dana ima više od 4.000 novozaraženih, i kada se pozivaju svi na smanjenje kontakata i poštovanje mera, pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković vreme provodi u kafani, u društvu u kojem niko ne nosi maske, niti se drži propisana distanca!

Ove fotografije objavio je predsednik Nove stranke Zoran Živković na svom Tviteru.

- U trenutku kada Srbija svakoga dana ima više od 4.000 novozaraženih, pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković, koji poziva na poštovanje mera i zavođenje policijskog časa, upravo banči u kafani na Vračaru u većem društvu, bez distance i zaštite - napisao je Živković.

Sa druge strane, pre par dana, upravo je Gojković rekao da je medicinski deo Kriznog štaba zalaže za smanjenje kontakata.

- Medicinski deo je predložio da se maksimalno spreči mogućnost svih kontakata, isključivo kroz vanredno stanje, to jest policijski čas. Skraćivanje radnog vremena za nekoliko sati u epidemiološkom smislu ništa ne znači - naveo je Gojković i dodao da je stav štaba "jasno i decidno" i da bi to u ovom trenutku bilo "najcelishodnije rešenje".

Gojković je takođe rekao i da ovo nije samo medicinska odluka.

- Apsolutno moramo voditi računa o javnom zdravlju, interesu naših građana, i zdravlja, ali se moramo voditi i mišlju kako ćemo kao država nakon godinu dana u svemu ovome, da podnesemo ne samo ekonomski, nego i u ostalim aspektima, sociološki, psihološki, mentalno eventualno novi 'lokdaun' - rekao je Gojković.

Jedino što je u svemu ovome nejasno je, zašto se Gojković prvi ne pridržava mera za koje se Krizni štab zalaže, i zašto on svojim primerom ne pokaže da vodi računa o interesu građana?!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati