Tenis

[ Izvor: Mediji ]

17. 10. 2024. 21:12 0

Novak u ludnici ostao bez osvete: Siner u finalu!

Novak Đoković i Janik Siner sastali su se u polufinalu "Slema šest kraljeva" u Rijadu. Siner je bio bolji, pobedio je rezultatom 2:1 ( 6:2, 6:7, 6:4) i tako sprečio našeg tenisera da mu se revanšira za poraz u finalu mastersa u Šangaju.

Italijan je sada već u seriji od četiri pobede protiv srpskog tenisera, uključujući i onaj prethodni, u finalu turnira u Šangaju.

Iako se ne igra za bodove, motiva je i te kako bilo, jer će šampion u Rijadu pokupiti najveći ček u istoriji tenisa - četiri i po miliona dolara. A za taj ček Siner će se boriti sa boljim iz drugog polufinala, u kojem se sastaju Karlos Alkaraz i Rafael Nadal.

U prvom setu gotovo da nije bilo nikakvih dilema, Siner je odmah oduzeo servis Đokoviću i poveo je sa 2:0. Novak nikako nije uspevao da uzvrati na isti način, nije čak ni došao u priliku da to učini.

I ne samo to, Italijan je u osmom gemu načinio i drugi brejk u setu, pa je prilično lako dobio prvi set - 6:2.

Đoković je odlično krenuo u nastavku, on je bio taj koji je prvi stigao do brejka, ali je Siner brzo uzvratio na isti način (2:2). Usledili su gemovi u kojima su oba tenisera ljubomorno čuvala svoj servis, sve do taj-brejka.

A tu je Novak bio apsolutno fantastičan, nije prepustio niti jedan poen daleko mlađem Italijanu za izjednačenje i uvod u treći set - 7:6 (7:0).

Teško je i opisati šta se sve dešavalo u odlučujućem periodu igre. Krenulo je brejkom Sinera, Novak je odmah uzvratio, dogodilo se to još jednom nešto kasnije - 4:4.

Ipak, u devetom gemu Siner je još jednom načinio brejk, a potom je servirao za plasman u veliko finale turnira u Rijadu. I napokon je uspeo da "slomi" Đokovića, koji je pružio žestok otpor, ali je četvrti put uzastopno morao da čestita velikom rivalu na pobedi - 6:4.

U drugom polufinalu, od 20.00, igraju Karlos Alkaraz i Rafael Nadal.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Odličan kostim

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati