Košarka

Direktno.rs

17. 10. 2024. 22:06 1

Partizan ušao u seriju: Pao je i Makabi!

Košarkaši Partizana su posle dva vezana poraza u Evroligi nanizali i dve pobede! Nakon što su u utorak u Areni savladali Bajern, večeras su napravili brejk, jer su kao gosti savladali Makabi u dvorani "Aleksandar Nikolić" sa 91:79 u okviru četvrtog kola elitnog takmičenja.

Predvođen raspoloženim Tamirom Blatom, Makabi je od samog početka nametnuo brz ritam igre. Partizan je u odbrani imao dosta problema da zaustavi raznovrsne napade rivala, ali je na drugoj strani šut i večeras odlično služio ekipu Partizana.

Ređali su se poeni na obe strane, a vrlo brzo se videlo da će Livaj Rendolf i Hasijel Rivero praviti najviše problema crno-belima, podržani od sjajne spoljne linije Makabija.

Crno-beli su uzvraćali preko Bonge, Dejvisa, kasnije Tajrika i Karlika Džonsa, Nilikine i uspevali da održe rezultatski egal.

Pred kraj druge četvrtine, Partizan je došao do maksimalne prednosti od početka meča, bilo je 42:36 za crno-bele, ali ju je ekspresno prokockao. Dozvolili su crno-beli seriju 10:0 ekipi Makabija, a Rendolf je do kraja poluvremena stigao do 17 poena i noiminalni domaćin je posle prvog poluvremena vodio sa 46:42.

Ono u čemu Partizan nikako nije uspevao da parira rivalu tokom prvog poluvremena bili su skokovi, Makabi ih je imao 27, a crno-beli samo 13.

Rivero je na početku drugog poluvremena uvećao Makabijevu seriju na 12:0. Prekinuo ju je Nilikina trojkom, kada je smanjio na 48:45, a onda su Tajrik Džons i Vanja Marinković uneli dodatnu energiju u igru Partizana. Kapiten crno-belih je vezao četiri poena, Džons odigrao sjajnu odbranu na Riveru i Partizan je svojom serijom 8:0 uspeo da povede sa 53:49.

Kao i u prvom poluvremenu, olako je Partizan prokockao to što je stekao, a ovoga puta je za to najzasužniji bio Sorkin, najpre trojkom, a onda i sa dve osvojene lopte u odbrani.

Poveo je Makabi sa 57:55, ali je Partizan na oko dva i po minuta do kraja treće četvrtine okrenuo na 60:57 u svoju korist, poenima Brendona Dejvisa.

Makabi opet uzvraća, sada preko Hoara koji je svojim zakucavanjem podigao navijače Makabija na noge, a izraelski tim je poveo sa 61:60.

Bonga je svojom četvrtom trojkom prekinuo mini seriju Makabija, ali je Partizanu tada bila neophodna dobra odbrana koja je izostajala u finišu treće deonice.

Ipak, crno-beli su poenima Dejvisa na asistenciju Karlika Džonsa rešili treću četvrtinu u svoju korist - 66:64 za Partizan na ulasku u poslednjih deset minuta.

Poenima Sterlinga Brauna iz kontre, Partizan stiže do plus pet na početku četvrte deonice, a nešto ksnije Ife Lundberg pogađa trojku za 74:68 u korist crno-belih.

Na šest minuta do kraja, Partizan je stigao i do plus sedam - 77:70, pogotkom Brauna sa linije penala i to je bia najveća prednost Partizana u dotadašnjem toku meča.

Imao je Partizan nekoliko prilika da tu prednost učini i dvocifrenom, ali ih nije koristio. Srećom po crno-bele, i Makabi je bio brzoplet u napadu u tim trenucima, ali je izraelski tim uspeo da uhvati priključak, ali je na dva i po minuta do kraja Sterling Braun poentirao uz faul i Partizanu doneo osam poena ptrednosti - 83:75.

Treba istaći i nekoliko izvanrednih odbrana Alekseja Pokuševskog, a kada je Karlik Džons na ulasku u poslednji minut doneo dvocifreno vođstvo Partizanu, postalo je jasno da će Obradovićev tim upisati drugu uzastopnu pobedu u Evroligi.

Braun sa 18 (4/4 za dva), Bonga sa 14, Nilikina sa 12, Lundberg sa 11 i Karlik Džons sa 11 poena i 6 asistencija su predvodili Partizan do pobede, a u Makabiju Rendolf najefikasniji sa 19 poena i 7 skokova, od toga je 17 postigao u prvom poluvremenu. Rivero je upisao 15, uz sedam skokova, Hoar 14 poena, ali je ''mozak'' izraelskog tima bio Tamir Blat sa 10 poena, devet skokova i devet asistencija.

MAKABI - PARTIZAN 79:91 (27:28, 19:14, 18:24, 15:25)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Sudije: Karlos Peruga, Josip Radojković, Igo Tepenije.

MAKABI: Hoar 14, Li 5, Kaba 1, Menko, Sorkin 11, Majer, Rajman, Dibartolomeo, Rivero 15, Koen 4, Rendlof 19, Blat 10.

PARTIZAN: Dejvis 9, Lundberg 11, K. Džons 11, Nilikina 12, Vašington, Koprivica, Nakić, Marinković 4, Pokuševski 2, Braun 20, Bonga 14, T. Džons 8.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Odličan kostim

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati