Društvo i ekonomija

D. Ljutić

17. 10. 2024. 21:23 10

"PATRIOTSKI" Srpska policija tukla navijače zbog zastave "Nema predaje“!

Zvuči patriotski. Sukob policije i navijača Srbije pred meč sa Švajcarskom u Ligi nacija nastao je zbog pokušaja navijača "orlova" da na meč unesu zastavu "Nema predaje". Na zastavi je prikazana teritorija Kosova uz poruku "Nema predaje" i policija je zabranila navijačima da je unesu na stadion "Dubočica". Zar da gospoda huligani bogohule na državu? Kako nema reda kad je ovde sve skockano cakum-pakum, doduše ne po Ustavu i zvaničnim zakonima. Tačno se zna ko kosi a ko vodu nosi, a za to više nije nadležna Kosovka devojka.

A ko najviše poštuje red i poredak - predsednik Srbije. Jedina nuspojava ove drame u Leskovcu je to što se naivnim poltronima može Aleksandar Vučić učiniti kao vitez na belom konju u zaštiti pravne države. Režimski mediji ćute, što je pak samo dodatni dokaz da je besmisleno očekivati da bezdan u koji padamo ima dno. Uostalom, šta su saopštenja u poređenju sa ponižavanjem i razaranjem čitave strukture MUP-a. Ništa "ne dam Gazivode“, ništa "nema predaje“?

U sferi identitetske politike, predsednik je najangažovaniji jer se ona direktno tiče onoga što on propagira pod geslom "prave Srbije i njenih interesa", što je duboko usklađeno sa interesima njega samog i vladajuće partije.  Da li ćemo saznati šta su uhapšeni u stanici pričali s policajcima - sumnja se. O mogućem sudskom gonjenju verovatno ne treba ni misliti. A, sportisti, skoro svi do jednog, pokazuju, iznova, da se na njih režim uvek može osloniti. Niko se do sada od velikih zvezda fudbalske reprezentacije nije oglasio povodom ove bruke. Nemoguće je da ne znaju. Ni FSS. Jednostavno, možda više neće da plaćaju kazne koje UEFA propisuje.Osim nespornog i ne uvek ni merljivog njihovog interesa, sportiste sa našim predsednikom i njegovim vazalima vezuje zajednički pogled na svet. Zato se naše društvo deli na privilegovane i na tlačene, a jedina je muka što su privilegovani složni i srećni u svom zajedničkom, premda nečasnom poduhvatu da se status quo blagosačuva. Dakle, predsedniče Srbije, čije je sad to Kosovo? Po čijem naređenju srpska policija razvlači naš narod od batina po "naprednom" Leskovcu?

U oktobru 2022. na pitanje novinara šta je poruka Srbima sa severa KiM, koji poručuju da "nema predaje", hoće li KM tablice ostati na Kosovu ili će ipak biti ukinute, te zašto je poziv i čelnika Srpske liste za preregistraciju 2018. bio prihvatljiv, a sada nije i kako su RKS tablice prihvatljive za čelnike Srpske liste, a ne i za građane, Vučić je odgovorio da može da odgovori samo u dve reči - nema predaje.

- Nema predaje. Ponoviću, nema predaje. KM ostaje. Baš kao što smo rekli i pre mesec, dva dana i pre više meseci - odgovorio je Vučić.Meču u Leskovcu na stadionu “Dubočica” prisustvovale su brojne VIP zvanice. Izabranike Dragana Stojkovića bodrili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministri Ivica Dačić i Milica Đurđević Stamenkovski… Sve branioci Kosova. Predsednik Srbije se posle meča oglasio na Instagramu.

- Hvala našim momcima. Leskovac je naša tvrđava, Srbija ponos - napisao je Vučić.

Da li je Leskovac bio priprema za mnoga buduća nevaljalstva vlasti? Kako uopšte može da se izda parče zemlje? I baš tu nailazimo na istoriju koja se ne saopštava. Skrivena za nas, ali ne i za ljude na Kosovu koji tamo žive. Došao je pravi čas da se budale propisno namagarče.  E, to je problem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Odličan kostim

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati