Tenis

[ Izvor: Mediji ]

12. 10. 2024. 12:33 0

Novak Đoković dobio potencijalnog rivala u finalu Šangaja

Italijanski teniser Janik Siner prvi je finalista Mastersa u Šangaju, pošto je u polufinalu porazio Čeha Tomaša Mahača sa 2-0, po setovima 6:4, 7:5 i očekivano došao do samog kraja turnira.

Duel je trajao sat vremena i 44 minuta, a prvi na svetu je dolazio do oduzetih servisa tačno onda kada je to potrebno. Interesantno, najpre je bio u minusu na startu okršaja.

Prvi je do brejka došao Mahač već u uvodnom gemu, međutim niej dugo izdržao i u četvrtom su stvari došle ponovo na očekivan nivo.

Propustio je u šestom gemu dve šanse Janik, ali je u desetom i poslednjem u ovom delu meča bio neumoljiv, a slično je ponovio u narednom setu...

Čeh je bio dosta sigurniji od samog početka, u devetom gemu čak imao i dve šanse da dođe do brejka, ali kada nije realizovao svoje prilike usledila je kazna i jedina meč lopta iskorišćena je u dvanaestom gemu.

Siner je na drugom učešću u Šangaju tako dogurao do finala i popravio svoj učinak iz 2023. kada je ispao u osmini finala. Rival u finalu biće mu Novak Đoković ili Tejlor Fric.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati