Svet

[ Izvor: Mediji ]

12. 10. 2024. 14:07 0

Kamera zabeležila prekoračenje brzine, a za volanom? (FOTO)

Dortmundska policija objavila je bizarnu sliku radara za brzinu: "audi" za koji se čini da ga vozi "čudovište od kolačića" odnosi Kuki Monster, lik iz popularne animirane televizijske serije "Ulica sezam". Iako se fotografija na prvi pogled može činiti smešna, policiju u ovom slučaju ne zabavlja.

Prema saopštenju policije, maska "Kuki Monstera" ograničava vidno polje vozaču i povećava rizik od nesreća.

Mobilni merač brzine detektovao je "audi" na A45 u smeru ka Hagenu (Severna Rajna-Vestfalija) dok je prekoračio dopuštenu brzinu od 11 km/h.

Prema odeljku 23 Propisa o putnom saobraćaju, vozačev "vid i sluh“ ne smeju da budu ograničeni. Policija upozorava da nesreća ne može uzrokovati samo materijalnu štetu, već u ekstremnim slučajevima može odneti i ljudske živote. A u takvom slučaju ne bi pomoglo ni žaljenje zbog tobožnje zabave.

Nije poznato da je li vozač "audija" namerno vozio prebrzo kako bi "fotku okačio na zid kao šaljivi trofej”, objašnjavaju službenici. Kako se navodi, vozači bi trebalo da budu vrlo oprezni kada nose maske za volanom.

Policija je već pronašla vlasnika "audija": reč je o 57-godišnjaku iz Hagena. I bez registarske tablice verovatno bi bilo relativno lako identifikovati automobil: “Kuki Monster" ne vozi nikakav "audi" (sudeći po fotografijama), već RS2 Avant.

A 57-godišnjeg vozača čeka novčana kazna. Za prekoračenje brzine od 11 km/h mora da plati 40 evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati