Srbija

S. M.

12. 10. 2024. 13:21 0

Zapalio svoju kuću i objekte komšija, pretio - a NIKO NE REAGUJE

Meštani sela Staro Momčilovo kod Žitorađe žive u stalnom strahu od komije Slobodana S. koji je pre dvadesetak dana zapalio svoju kuću, a u poslednjih nekoliko meseci i više objekata komšija. Slobodan S. je psihički bolesnik sa dijagnozom F17, odnosno šizofrenijom koji je poslednjih dana sav svoj bes usmerio na komšije. Preti deci, njima, krije se po šlevnjama i štalama, jer više nema gde da boravi, a policija je nemoćna. U Centru za socijalni rad u Žitorađi, kako tvrde meštani, kažu da nije socijalni slučaj, te ne mogu da reaguju. Direktor Centra za socijalni rad u Žitorađi Marko Stošić, koji je poznat široj javnosti kao bivši načelnik Optinske uprave Žitorađa i osoba koja je zbog glasanja i izbora bila prijavljena na dve adrese nije odgvorio na naš poziv, niti na sms poruku koju smo mu poslali, jer sun as svi nadležni uputili na Centar za socijalni rad, kao ključnu ustanovu u ovom slučaju.

U Osnovnom tužilaštvu u Prokuplju su nam rekli da su upoznati sa slučajem, te da su preduzeli određene radnje. Ipak, Slobodan je na ulici, meštani u strahu i tako danima.

- Više ne možemo, preti deci, nama. Zamislite rekao ej mom suprugu da će našu dvogodišnju ćerku da... - ne može do kraja da izgovori Lidija Miladinović komšika Slobodana S. koja ga je i juče prijavila policiji, jer je nju i dvoje dece presreo na putu i počeo da doziva njenog sina.

Dodaje da policija nemoćno sleže ramenima, a ona se plaši ne samo od Slobodana S. već i do reakcije svojeg supruga ukoliko se ne daj bože nešto desi.

- Rekli su nam i da prikupimo potpise i gotovo celo selo se potpisalo, te smo predli policiji, ali i dalje ništa. Privedu ga oni po našim prijavama, obave razgovor sa njim i puste. Šta treba da se desi pa da reaguju ga i pruže mu medicinsku pomoć koja mu je neophodna - pita s eočajna žena, koja danima kao i većina meštana Starog Momčilova živi u strahu.

Sve je eskaliralo poslednjih dvadesetak dana. Slobodan S. je zapalio nekoliko plevnji i štala u selu, a zatim i svoju kuću. Tada je uhapšen, te hospitalizovan u prokupačku bolnicu na Odeljenje psihijatrije. Pre par dana je pušten i sada ide po selu, preti, krije se, presreće meštane po sokacima.

- Dobila sam informaciju da je moj otac pušten sa Odeljenja psihijatrije u Prokuplju. Za ovakav propust direktno u odgovorni svi u nizu nadležnih institucija. On je opasan i za okolinu i za sebe - kaže Daliborka S. ćerka Slobodana S. i apeluje na nadležne da preduzmu korake.

Ona objašnjava da sa ocem nema nikakav kontakt kada je pre desetak i više godina pokušao da ubije njenu majku. Ona se razvela i decu povela sa sobom, a Slobodan S. je ostao da živi sam.

- Mi nemamo nikakvog uticaja na njega i ne možemo da ga sprečimo da bilo šta uradi, jer se sami plašimo za lične bezbednosti - dodaje Daliboka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati