Tenis

[ Izvor: Mediji ]

12. 10. 2024. 15:06 1

Novak maestralno do finala turnira u Šangaju

Novak Đoković pobedio je Tejlora Frica u meču polufinala ATP turnira u Šangaju sa 6:4, 7:6. A za titulu, 100. u karijeri, Nole će se boriti u nedelju prptov prvog reketa sveta Janika Sinera.

Impresivno je servirao Novak Đoković u prvom setu, nije Fric imao ni promil šanse da stigne do brejka, nije bilo čak ni izjednačenje na servis našeg tenisera.

Sa druge strane, Fric se već u prvom gemu mučio, već u petom je izgubio prvi gem na svoj servis, kasnije je rutinski Novak priveo set kraju (6:4) i izgledalo je prilično lako za duel dva vrhunska tenisera.

Posle uvodna dva gema u drugom setu je bilo 1:1 bez ikakvih šansi za protivnika, a onda je Fric stao na servis liniju, Novak je imao šansu za 15:40, ali je poslao lopticu u mrežu, pa je kasnije Amerikanac dobio ovaj gem.

Peti gem drugog seta je bio nešto posebno, impresivna igra i jednog i drugog, Novak je odigrao briljantno kada je bio u situaciji, videli smo i jedan od najboljih pasing šotova u istoriji ovog sporta, ali je i pored toga Novak propustio da posle neverovatnog poena smeč udarcem reši gem u svoju korist. Imao je još jednu brejk loptu u najdužem gemu u meču, ali nije uspeo, Fric je poveo sa 3:2.

Po prvi put u meču Novak je imao problema sa bekhendom na svoj servis, ali i pored toga nije dozvolio protivniku da stigne do brejk lopte.

Usledio je još jedan dug gem na servis Frica koji je dobio Amerikanac, da bi nakon toga problemi za Novaka bili produbljeni jer je Fric prvi put stigao do brejk lopti, ali je srpski teniser osvojio četiri poena zaredom i izjednačio na 4:4.

Brzo je bilo i 5:5, ali je zabrinula povreda Novaka Đokovića, odnosno bol koji je osećao zbog čega je tražio i medicinski tajm-aut.

Očigledni su bili problemi i u 12. gemu kada je Fric poveo sa 0:30, ali je naš as odigrao fenomenalno nakon toga, izjednačio na 6:6 i otišlo se u taj-brejk.

Fric je prvi koji je stigao do mini-brejka, poveo sa 4:2, ali je brzo napravio duplu servis grešku. Ipak, posle dosta sreće, Tejlor Fric stiže do set lopte i to na svoj servis.

Nije se dao Novak, impresivna dva poena na servis Frica za meč loptu, i to na svoj servis koju koristi za plasman u finale!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati