Tenis

[ Izvor: Mediji ]

28. 09. 2024. 10:20 0

Sineru preti suspenzija koja može da mu uništi karijeru!

Italijanski teniser Janik Siner nije završio svoj slučaj sa pozitivnim rezultatom na doping i moraće zbog toga na sud u Lozani.

Svetska antidoping agencija (WADA) uložila je žalbu na odluku Međunarodnog tela za integritet u tenisu (ITIA) koje je oslobodilo Sinera krivice za dva pozitivna testa na klostebol u martu ove godine.

Italijan, prvi teniser sveta je objasnio da je klostebol u njegovo telo dospeo masažom sa ruke tadašnjeg fizija Đakoma Naldija.

Siner nije trpeo nikakvu suspenziju ili sankciju dok traje istraga, osim što su mu oduzeti bodovi i novac zarađeni na Indijan Velsu.

Mnogima u svetu tenisa smetao je način na koji je čitav slučaj vođen, jer je, između ostalog, otkriven tek mesecima kasnije kada je saopštenjima ITIA i Sinera objašnjeno da je slučaj rešen u njegovu korist.

Pravdalo se to tada činjenicom da je odmah znao odakle mu klostebol u organizmu, mada nije bilo jasno zbog čega nije odmah prekinuo saradnju sa Naldijem ako je već znao i zbog čega je čekao da se slučaj završi, pa da to uradi.

WADA je 26. septembra saopštila da ne prihvata obrazloženje i presudu ITIA, pa je slučaj predala Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Štaviše, iz Svetske antidoping agencije traže ozbiljnu suspenziju koja može da upropasti Sineru najbolji deo karijere.

- WADA zahteva period suspenzije između jedne i dve godine. WADA ne traži oduzimanje bilo kakvih rezultata, mimo onoga što je već primenjeno od strane tribunala u prvoj instanci. Pošto sada ovaj slučaj stoji pred sudom u Lozani, WADA se o ovome više neće oglašavati - piše u saopštenju Svetske antidoping agencije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati