Beograd

Direktno.rs

28. 09. 2024. 11:48 0

SRCE: Ako hitno ne smeni sekretara za javni prevoz, Šapić će biti jedini odgovoran za moguće nesreće sa tragičnim ishodom

"Današnji incident, kada je otpao deo sa jednog autobusa javnog gradskog prevoza i udario u drugo vozilo, nastavak su katastrofalne kadrovske politike SNS i gradonačelnika Šapića, ali i pokazivanja očigledne nebrige za bezbednost građana. Srbija centar više puta je upozoravao da je neophodno da se hitno sprovede vanredni tehnički pregled svih vozila privatnih prevoznika, ali i vozila GSP, kako bi se sprečili gotovo svakodnevni incidenti. Da podsetimo, u poslednijh godinu dana zapalilo se sedam vozila, otpadala su vrata, a točak koji je otpao sa autobusa privatnog prevoznika ubio je slučajnu prolaznicu. Umesto da uvede red u javni gradski prevoz, Šapić i sekretar za javni prevoz Radovan Kremić sproveli su plan da se uništi GSP i većina autobuskih linija, za iznos od jedne milijarde dinara, dodeli konzorcijumu bliskom Zvonku Veselinoviću, a u kojem su upravo firme u čijim su se vozilima zbog nestručnog održavanja dešavali incidenti", kažu iz Srbija Centra, GO Beograd, čije saopštenje prenosimo u celosti.

"Pozivamo gradonačelnika Šapića da prestane da se krije iza nestručnih kadrova koje je doveo na čelo Gradske uprave. Ukoliko odmah ne smeni sekretara za javni prevoz Radovana Kremića, gradonačelnik Šapić ostaće jedini odgovoran i za ovaj, ali i za sve buduće incidente. U nadležnosti Sekretarijata za javni prevoz je "organizacija, način obavljanja i koriščenja gradskog i prigradskog prevoza putnika". Radovan Kremić postavljen je za na ovu funkciju maja prošle godine, kada je Predrag Lukić podneo ostavku zbog, kako je naveo, pritiska. Kremić je do postavljenja na funkciju bio član Šapićeve stranke Spas i zamenik predsednika Skupštine opštine Bajina Bašta do 2022. godine, a u biografiji mu je, do tada, pisalo da ima završenu srednju školu. U međuvremenu, pojavila se informacija da je "diplomirani inženjer menadžmenta". Čovek bez iskustva u organizaciji i kontroli javnog prevoza u višemilionskom gradu, pored koruptvnih ugovora, može samo da dovede do nesreće sa tragičnim ishodom", zaključuju iz Srbija Centra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati