Svet

[ Izvor: Mediji ]

28. 09. 2024. 11:32 0

Najavili promenu: 73% zaposlenih daje otkaz?

Zaposleni u Amazonu imaju rok do januara 2025. da se pripreme za povratak u kancelarije, odakle će morati da rade svih pet dana u nedelji. Međutim, neki ne očekuju da će ostati tako dugo.

U nedavnoj anketi, u kojoj je učestvovalo 2.585 zaposlenih u Amazonu na anonimnom sajtu za pregled poslova Blind, 73 odsto je reklo da razmišlja o traženju novog posla nakon nedavnog memoranduma izvršnog direktora Endija Džesija koji najavljuje povratak na posao sa punim radnim vremenom.

Čak 80 odsto anketiranih profesionalaca u Amazonu izjavilo je da znaju za kolegu koji razmišlja o traženju drugog posla zbog najave.

Oni su takođe pisali o tome kako je najava nove politike bila udarac za moral i da bi promena mogla neproporcionalno da utiče na roditelje i staratelje koji imaju koristi od hibridne fleksibilnosti.

Nezadovoljstvo u Amazonu

Drugo istraživanje Glassdoor-a otkriva da 74 odsto radnika u Amazonu „preispituje“ budućnost svojih karijera, bilo u tehnološkom gigantu ili negde drugde.

Stručnjaci su kazali da bi stroga pravila redovnog dolaženja u kancelarije mogla da budu način da se ljudi navedu da odustanu. Ali mnogi zaposleni u Amazonu se nadaju da će rukovodstvo preispitati politiku, koja zahteva od korporativnih radnika da se javljaju u kancelarije pet dana u nedelji, u odnosu na sadašnja tri, počevši od 2025, piše CNBC Make It.

Radnici su "veoma nezadovoljni" promenom politike, prema anonimnoj anketi koju su kreirali zaposleni, koju je objavio Fortune. Anketa je podeljena na kompanijskim Slack kanalima, uključujući grupu za „zastupanje rada na daljinu“ sa više od 30.000 članova, čija podrška fleksibilnom radu može da utiče na rezultate.

Zaposleni protiv povratka u kancelarije

Kreatori ankete su rekli da nameravaju da objedine i podele nalaze istraživanja sa Džesijem i drugim liderima "kako bi im pružili jasan uvid u uticaj ove politike na zaposlene, uključujući identifikovane izazove i predložena rešenja", prenosi Fortune.

Grupa zaposlenih u Amazonu poslala je memorandum od šest stranica u kome je izrazila zabrinutost liderima u februaru 2023. kada je kompanija najavila povratak u kancelarije tri dana u nedelji, ali je to odbačeno.

Džesi je izvestio da je video poboljšanja u celom timu kao rezultat hibridnog povratka kompanije u svom memorandumu u kojem je najavljen novi petodnevni zahtev:

- Primetili smo da je našim kolegama lakše da uče, modeliraju, vežbaju i jačaju našu kulturu; saradnja, razmišljanje i inovacije su jednostavniji i efikasniji; podučavanje i učenje jedno od drugog su besprekorni i timovi imaju tendenciju da budu bolje povezani jedni sa drugima - napisao je on.

- Ako ništa drugo - nastavio je, - poslednjih 15 meseci koliko smo bili u kancelariji najmanje tri dana u nedelji, ojačalo je naše uverenje o prednostima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati