Tenis

[ Izvor: Mediji ]

28. 09. 2024. 12:09 0

Kako bi Sinerova suspenzija uticala na Novaka?

Prvi reket sveta Janik Siner nije potpuno završio svoj slučaj dokazivanja nevinosti u slučaju dopinga klostebolom.

Janik je dvaput u martu bio pozitivan na spomenuti anabolik, taj slučaj je zataškan i otkriven tek posle nekoliko meseci kada je Međunarodno telo za integritet u tenisu (ITIA) presudilo u njegovu korist.

Nije u tom trenutku trpeo nikakvu suspenziju i jedina posledica bilo je oduzimanje bodova i novca zarađenih na Indijan Velsu.

Mnogi iz sveta tenisa su kritikovali ITIA zbog načina na koji je slučaj rešen i nedoslednosti, jer su neki drugi teniseri i teniserke ranije bivali suspendovali mesecima zbog dopinga.

Čak i u situacijama kada nisu bili direktno krivi za korišćenje zabranjenih supstanci već zbog nepoštovanja procedura.

Siner je od marta osvojio US Open, masters u Sinsinatiju, Hale i Majami, a igrao je završnice i na nekim drugim turnirima.

Svetska antidoping agencija (WADA) odlučila je da se žali na proces koji je vođen do sada i odvela je čitav slučaj pred Sud za sportsku arbitražu u Lozani.

WADA ne zahteva neke dodatne retroaktivne penale za Sinera, što znači da mu zarađene titule neće biti oduzete, ali traži da bude kažnjen suspenzijom jedne do dve godine.

U zavisnosti od toga koliko dugo bude trajao proces pred sudom u Lozani, to može da nosi različite posledice.

Najpre po samog Sinera koji bi u slučaju suspenzije mogao da ostane bez trenutnog fokusa i forme. Potom i na njegove konkurente.

Konkretno, upravo je Italijan u Australiji pobedio Novaka Đokovića u ovogodišnjem polufinalu, pa je kasnije osvojio titulu.

Time je postao jedini koji je Novaka pobeđivao u polufinalu ili finalu prvog grend slema sezone, pa bi njegov eventualni izostanak značio daleko lakši put za Đokovića do 25. grend slem titule.

Karlos Alkaraz bi takođe ostao bez svog velikog takmaca, pošto su njih dvojica upravo ove sezone podelili po dva grend slema, dok bi se za teniski vrh onda borili neki drugi igrači.

Trenutno je upravo Alkaraz bar po formi najbliži tome da se vrati na prvo mesto, koje odavno ne zanima Novaka Đokovića, dok je Saša Zverev kao drugi teniser planete takođe u toj priči.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati