Tenis

Direktno.rs

30. 08. 2024. 07:03 5

SENZACIJA Alkaraz počišćen sa US Opena!

Karlos Alkaraz, treći nosilac, senzacionalno je eliminisan u drugom kolu sa US Opena. Bolji od Španca bio je holandski teniser Botik Van de Zandšulp sa 6:1, 7:5, 6:4.

Četvorostruki gren slem šampion je od samog početka bio u podređenom položaju. Van Zandšulp, trenutno 74. na svetu, potpuno je kontrolisao dešavanja na terenu.

U prvom setu je odmah napravio brejk za 2:0, posle još jedan u šestom gemu i rutinski rešio ovaj deo igre u svoju korist 6:1.

Holanđanin nije popuštao ni u nastavku. Ponovo je oduzeo servis rivalu u trećem gemu drugog seta. Tu je Alkaraz pokazao znake života i momentalno došao do ribrejka. Međutim, ispostavilo se da mu to nije mnogo pomoglo.

Ušlo se u mirnu fazu meča, sve do 11. gema nije bilo brejk lopti. A onda je ponovo udarac zadao Holanđanin. Koristi prvu od dve brejk lopte i odlazi na 6:5, a onda sa nulom na svoj servis stiže do 2:0 u setovima.

Nije Van de Zandšulpa uplašila prednost protiv velikog favorita. U trećem setu je ponovo prvi oduzeo servis rivalu u petom gemu. Uzvratio je Alkaraz u šestom, uzeo naredni gem za 4:3, ali više od toga nije mogao.

Nemilosrdni Holanđanin je vezao naredna tri gema, uključujući odlučujući brejk u devetom gemu, ispostavilo se dovoljan za veliku i neočekivanu pobedu i plasman u treće kolo, gde će na megdan Drejperu.

Što se tiče Alkaraza, ovo je za njega kraj uspešne godine na grend slem turnirima. Osvojio je Rolan Garos i Vimbldon, a uz to je bio srebrni na Olimpijskim igrama u Parizu.

U drugom meču u večernjem terminu u muškoj konkurenciji Danil Medvedev, šampion iz 2021. godine, u tri seta je dobio Mađara Marožana 6:3, 6:2, 7:6 (7:5). Za prolaz među 16 igraće protiv Italijana Kobolija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati