Tenis

Direktno.rs

08. 09. 2024. 22:32 0

Siner od doping skandala do titule na US Openu!

Italijanski teniser Janik Siner osvojio je titulu na US Openu! On je u finalu poslednjeg grend slema u sezoni utišao njujoršku publiku, budući da je u tri seta savladao američkog predstavnika Tejlora Frica sa 6:3, 6:4, 7:5.

Amerikanci su prvi put još od 2006. godine i Endija Rodika imali svog predstavnika u borbi za trofej na US openu, ali je aktuelni prvi teniser sveta osvojio svoju drugu grend slem titulu, nakon Australijan opena na početku godine.

Siner je u Njujork došao posle doping skandala, dočekan je zvižducima, a kući se vraća sa peharom u rukama.

Dominirao je Italijan tokom većeg dela finala i pokazao zašto je trenutno prvi igrač sveta. Došao je Siner do brejka već u prvom gemu, Fric uzvratio u četvrtom, ali je Italijan u nastavku još dva puta oduzeo servis rivalu i poveo sa 1:0.

Obojica tenisera bila su mnogo sigurnija prilikom svog početnog udarca u drugom setu, ali je 12. igraču na svetu Fricu, debitantu u grend slem finalu, ruka zadrhtala u poslednjem gemu. Siner je tada došao do brejka i osvojio set sa 6:4.

Imao je Siner pobedu u rukama kada je u šestom gemu trećeg seta došao do dve brejk lopte, a pri tome vodio sa 3:2. Ipak, tada je usledila najbolja Fricova sekvenca na ovom meču, kada je najpre spasio brejk pokušaje rivala, a onda mu već u narednom gemu oduzeo servis i poveo sa 4:3.

Ipak, Italijan je još jednom pokazao mentalnu snagu i uspeo da izjednači na 5:5 u gemu u kojem je Fric servirao za osvajanje trećeg seta. Tada je Fric potpuno "potonuo", a Siner vezao još dva gema za novu grend slem titulu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati